Σάββατο 21 Μαΐου 2022 -

Τράμπ: Ελλάδα! Είναι σε τόσο τρομερή κατάσταση εκεί, είναι απαίσιοΟ Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ εξέφρασε την συμπάθεια του στην Ελλάδα αλλά και την συμπόνια του στο δράμα  της  οικονομικής κρίσης που διανύει τα τελευταία 8 χρόνια  ο ελληνικός λαός τονίζοντας μάλιστα πως σύντομα θα αποκαλύψει τις προθέσεις του σε σχέση με το ΔΝΤ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με το newsmax.com, αντέδρασε χαρακτηριστικά όταν κάποιος του ανέφερε το ελληνικό ζήτημα.

«Ελλάδα! Είναι σε τόσο τρομερή κατάσταση εκεί, είναι απαίσιο» είπε και απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο που υπέβαλε το ερώτημα του είπε: «Είσαι Έλληνας;».

Σύμφωνα με το newsmax.com ο Τραμπ επίσης κατέστησε σαφές ότι διάκειται με συμπάθεια στη δυσχερή κατάσταση που έχει περιέλθει η Ελλάδα, στο όγδοο έτος της αντιμετώπισης της κρίσης. Το site σημειώνει πως το ελληνικό χρέος είναι τώρα στα 323 δισ. Ευρώ, θυμίζοντας ότι το ΔΝΤ, μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωζώνη είναι ένα από τα μέλη της τρόικας - οι τρεις πιστωτές που χορήγησαν δάνεια για να διατηρήσουν την ελληνική οικονομία στη ζωή, από το 2010.

Ο Τραμπ ρωτήθηκε και για την στάση που θα κρατήσει σε σχέση με το ΔΝΤ. Οπως είπε στο Newsmax τη Δευτέρα το βράδυ θα αποκαλύψει σύντομα την πολιτική του προς τον οικονομικό κολοσσό.

Παρόλο που δεν έδωσε λεπτομέρειες, ο Τραμπ σημείωσε ότι πιθανότατα θα υποστήριζε να διατηρήσει το τρέχον επίπεδο χρηματοδότησης των ΗΠΑ για το ΔΝΤ αντί να ζητήσει από το Κογκρέσο να το ακυρώσει.

«Θα έχουμε κάτι στο ΔΝΤ σε λίγες μέρες» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ερώτηση του Newsmax.

Τσακαλώτος: Να μην διαιωνίζεται το θέμα του χρέους

Στο newsmax.com μίλησε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Είναι σημαντικό το ΔΝΤ και οι πιστωτές να επιτύχουν έναν αξιόλογο συμβιβασμό που να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», είπε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: ««Περιμένουμε να δούμε τι σκέφτεται η νέα κυβέρνηση στις ΗΠΑ. Δεν θέλουμε να διαιωνίζεται αυτό».