Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 -

Τραγωδία στην Αυστραλία: Καρχαρίας κατασπάραξε 16χρονη σε ποταμόΜία άτυχη 16χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της, ύστερα από την επίθεση που δέχθηκε από καρχαρία, τη στιγμή που κολυμπούσε σε ποταμό στη Δυτική Αυστραλία.

Ο θάνατός της αναγνωρίστηκε μετά την ανάσυρσή της από τον ποταμό Σουάν, στο προάστιο Φρίμαντλ του Περθ, χθες, Σάββατο (4/2).

 Πιστεύεται ότι το κορίτσι, από το Περθ, έκανε τζετ σκι με φίλους στο ποτάμι όταν συνέβη το περιστατικό.

Ο επιθεωρητής Πολ Ρόμπινσον, από την αστυνομία της Δυτικής Αυστραλίας, δήλωσε ότι είναι πιθανό το κορίτσι να είχε πηδήξει στο νερό για να κολυμπήσει με τα δελφίνια που εθεάθησαν σε κοντινή απόσταση.

 

Swan River: Shark kills teenage girl swimming in Perth, Australia | CNN

Τραγωδία στην Αυστραλία: 16χρονη έχασε τη ζωή της από επίθεση καρχαρία
Περιέγραψε το περιστατικό ως “πολύ, πολύ τραυματικό” και η οικογένεια του κοριτσιού ήταν “απολύτως συντετριμμένη από την είδηση”.

Οι εμπειρογνώμονες αλιείας λένε ότι είναι ασυνήθιστο να υπάρχουν καρχαρίες σε αυτό το τμήμα του ποταμού, δήλωσε ο κ. Ρόμπινσον.
 Η Αυστραλία καταγράφει συνήθως περίπου 20 επιθέσεις καρχαριών κάθε χρόνο, με τις περισσότερες στη Νέα Νότια Ουαλία και τη Δυτική Αυστραλία.

Υπήρξαν δύο θανατηφόρες επιθέσεις καρχαριών το 2021 και επτά το 2020.

Ιστορικά, ο θάνατος από δάγκωμα καρχαρία δεν είναι συνηθισμένος. Σε πάνω από έναν αιώνα καταγραφών, το ποσοστό θνησιμότητας από επίθεση καρχαρία στην Αυστραλία είναι 0,9 – λιγότερο από ένα άτομο ετησίως.