Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 -

Τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα 19:00 το πρώτο «ραντεβού» Τραμπ - ΠούτινΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα συνομιλήσουν τηλεφωνικά σήμερα στις 12:οο ώρα Ουάσινγκτον ή 20:00 ώρα Μόσχας (19:00 ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος χθες Παρασκευή.

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τη συνδιάλεξη αυτή.

Χθες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε ότι οι δύο ηγέτες θα έχουν μια τηλεφωνική συνδιάλεξη σήμερα Σάββατο 28η Ιανουαρίου, προσθέτοντας ότι δεν αναμένει να γίνει κάποια αναλυτική συζήτηση.

«Αυτή θα είναι η πρώτη τηλεφωνική συνομιλία αφότου ο πρόεδρος Τραμπ ανέλαβε τα καθήκοντά του. Φυσικά είναι δύσκολο να περιμένει κανείς ουσιαστική συζήτηση για το πλήρες φάσμα των θεμάτων. Ας είμαστε υπομονετικοί κι ας περιμένουμε», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Στη συνδιάλεξη θα συμμετάσχει και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικλ Πενς, διευκρίνισε η αμερικανική προεδρία. 

Στο τηλέφωνο και με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα έχει σήμερα τηλεφωνική συνδιάλεξη και με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Άμπε πρόκειται να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον τον επόμενο μήνα.

 Στέλεχος της κυβέρνησης Τραμπ έχει δηλώσει ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα επιδιώξει να υπάρξει ταχύτερη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για μια νέα διμερή εμπορική συμφωνία με την Ιαπωνία, στη θέση μιας πολύ ευρύτερης συμφωνίας με χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού την οποία ακύρωσε αυτή την εβδομάδα.