Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Τερέζα Μέι: Δεν ήξερα για το διάταγμα του Τραμπ, αλλά το περίμενα...



Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να υπογράψει ένα διάταγμα με το οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος προσφύγων στις ΗΠΑ, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση που είχε μαζί του στην Ουάσινγκτον.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Τραμπ εξέδωσε το διάταγμα που απαγορεύει την είσοδο προσφύγων στις ΗΠΑ για 120 ημέρες αλλά και των υπηκόων από επτά μουσουμανικές χώρες, πυροδοτώντας ένα κύμα αντιδράσεων στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Απαντώντας σε ερώτημα που της έθεσε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, η Μέι είπε στο κοινοβούλιο: "Αν με ρωτάει (σ.σ. ο Κόρμπιν) αν είχα ενημερωθεί εκ των προτέρων για την απαγόρευση στους πρόσφυγες, η απάντησή είναι όχι".

"Αν με ρωτάει αν είχα ενημερωθεί εκ των προτέρων ότι το διάταγμα θα επηρέαζε τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, η απάντηση είναι όχι. Αν ρωτάει αν ήμουν ενήμερη για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, η απάντηση είναι ότι όλοι ήμασταν επειδή ο πρόεδρος Τραμπ είχε πει ότι θα το έκανε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του", συμπλήρωσε η πρωθυπουργός.