Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Το τελευταίο εξώφυλλο του New Yorker δείχνει τον Τραμπ γυμνό



Στο μύθο του γυμνού βασιλιά δείχνει να παραπέμπει το τελευταίο εξώφυλλο του διάσημου αμερικανικού περιοδικού New Yorker. 

Το περιοδικό έχει στο εξώφυλλό του σκίτσο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ γυμνό, να απαντά στους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου. Ωστόσο, δεν φαίνονται... ανατομικές λεπτομέρειες, αφού ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται πίσω από το πόντιουμ. 

 

Το σκίτσο φιλοτέχνησε ο Μπάρι Μπλιτ. Η συντακτική ομάδα του περιοδικού υποστηρίζει ότι η γυμνή εικόνα του Τραμπ παραπέμπει στον Μπομπ Ντίλαν, που στους στίχους του τραγουδιού του«It's Alright Ma Bleeding» αναφέρει ότι ακόμη κι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει κάποιες φορές να σταθεί γυμνός.  
Από την πλευρά του, ο Μπλιτ υποστήριξε ότι το σκίτσο παραπέμπει στην... ταραγμένη σχέση του αμερικανού προέδρου με τον Τύπο. 

Πάντως, το πρωτοσέλιδο έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Θετικές είναι οι αντιδράσεις όσων δεν στηρίζουν και τόσο τον αμερικανό πρόεδρο. Αντίθετα, οι οπαδοί του υποστηρίζουν ότι το σκίτσο είναι προσβλητικό για το βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, με ορισμένους να μιλούν ακόμη και για body shaming.