Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Συγκλονιστικές εικόνες από τα 4 Ρίχτερ στην Ισκια της Ιταλίας - Δύο νεκροί (Φωτό+Βίντεο)



Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από το νησάκι Ίσκια, στην Νάπολη της Ιταλίας, που χτυπήθηκε από σεισμό 4 Ρίχτερ.

Μπορεί η δόνηση να ήταν ασθενής, όμως ήδη έχει κοστίσει την ζωή σε δύο ανθρώπους, 26 έχουν τραυματιστεί, ενώ υπάρχουν και αγνοούμενοι, παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια κτηρίων που κατέρρευσαν. 

Περισσότερες ζημιές έχει υποστεί το χωριό Καζαμιτσιόλα, στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Εκεί κατέρρευσαν έξι κτήρια και από τα ερείπια ενός οι διασώστες ανέσυραν ζωντανό ένα μωράκι μόλις επτά μηνών, ενώ εξακολουθούν έως αυτή την ώρα να προσπαθούν να βγάλουν κι άλλα μέλη της οικογένειάς του, μεταξύ αυτών και τα δύο αδερφάκια του, που είναι παγιδευμένα. 

Νεκροί, σύμφωνα με την εφημερίδα La Reppublica, είναι ένας ηλικιωμένος που χτυπήθηκε από το καμπαναριό μιας εκκλησίας που κατέρρευσε και μία γυναίκα που εντοπίστηκε νεκρή μέσα στα ερείπια. 

Αργά το βράδυ της Δευτέρας έφτασε στο νησί ειδικό πλοίο προερχόμενο από την Νάπολη, το οποίο μετέφερε και πυροσβέστες που παίρνουν ήδη μέρος στις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πηγές του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, οι αγνοούμενοι έως τώρα είναι επτά.

Ο σεισμός των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο νησί της Ίσκια το βράδυ της Δευτέρας, στις 20:57 ώρα Ιταλίας (21:57 ώρα Ελλάδας).

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι παίρνει μέρος σε σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία της Ρώμης, με θέμα την αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.