Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2024 -

νεκροί



Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 585 τραυματίστηκαν σε τροχαία μόνο τον μήνα Σεπτέμβριο στην Αττική

Δεκαπέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους και 585 τραυματίστηκαν (14 σοβαρά, 571 ελαφρά) σε 521 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, που σημειώθηκαν τον Σεπτέμβριο, στην περιοχή της Αττικής.



«Δεν υπήρχε καμία οργάνωση. Ήρθαν όλοι, ο στρατός, η πυροσβεστική, όλοι. Αλλά δεν βοήθησαν. Δεν υπήρχε οργάνωση»

Στην προσπάθεια τους να σώσουν τον φίλο τους που κινδύνευε στο μαντρί του, άφησαν την τελευταία τους πνοή οι δύο άνδρες ηλικίας 35 και 40 ετών.

Οι σοροί τους βρέθηκαν απανθρακωμένοι κοντά στο χωριό Ελληνικό στο Ξυλόκαστρο που από χθες έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Οι οικογένειές τους αλλά και η τοπική κοινωνία, έχουν βυθιστεί στο πένθος.



Λίβανος: Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σήμερα από τα ισραηλινά πλήγματα εναντίον πέντε χωριών της χώρας εκ των οποίων δύο που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές μακριά από τα προπύργια της Χεζμπολάχ. 



Ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο: 4 νεκροί και 30 διασωθέντες ο μέχρι στιγμής απολογισμός

Τέσσερις γυναίκες έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής νεκρές από τη βύθιση λέμβου με μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ισιδώρου, βορειοδυτικά της Σάμου.

Στη ξηρά εντοπίστηκαν άλλοι 26 μετανάστες όπου εξακριβώθηκε ότι σχετίζονται με το συγκεκριμένο συμβάν, ενώ ανάμεσά τους αναγνωρίστηκε ένα άτομο ως διακινητής ο οποίος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.



Σκηνές Αποκάλυψης στο Μαρόκο: Φονικές θύελλες και πλημμύρες προκάλεσαν βιβλικές καταστροφές με 11 νεκρούς

Καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 άνθρωποι και άλλοι 9 να αγνοούνται ακόμη από την Παρασκευή στο νότιο Μαρόκο, καθώς «εξαιρετικό» κλιματικό φαινόμενο έπληξε τη χώρα και τη γειτονική Αλγερία, όπου αναζητούνταν χθες βράδυ δυο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά.



Τουλάχιστον 71 νεκροί από τις πλημμύρες στο Μπαγκλαντές

Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στο Μπανγκλαντές ανήλθε σήμερα σε 71, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι σε πληγείσες περιοχές την ώρα που κορυφώνεται η ανησυχία για ξέσπασμα υδατογενών νόσων καθώς υποχωρών τα νερά.