Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ριχτερ



Σεισμός 5,4 ρίχτερ ανοιχτά του Αγίου Όρους

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 ρίχτερ, σημειώθηκε δέκα λεπτά πριν τις δύο μεσημέρι στο Βόρειο Αιγαίο στη Χαλκιδική, ήτοι λίγο νοτιότερα της χερσονήσου του Άθω.



Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στο Βανουάτου

Σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών καταγράφηκε στα ανοικτά της νησιωτικής χώρας Βανουάτου, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).



Η Ζάκυνθος μπήκε στον... "χορό" των Ρίχτερ

Οι σεισμοί έγιναν ο ένας μετά τον άλλον και η Ζάκυνθος... "χόρεψε" το απόγευμα της Τετάρτης, στο "χορό" των ρίχτερ.

 

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο πρώτος σεισμός έγινε στις 18:15 το απόγευμα με μέγεθος 3,8 ρίχτερ.



Αλήθειες και δεδομένα για τους σεισμούς

Καθημερινά γίνονται αρκετοί σεισμοί παγκοσμίως ενώ κάποιοι από αυτούς ενίοτε προκαλούν και καταστροφές. Δείτε παρακάτω μερικά παράξενα δεδομένα για το φυσικό φαινόμενο που προκαλεί σε πολλούς φόβο.



Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Κρήτη

Σεισμός 4,4 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ της ανατολικής ακτής της Κρήτης και της Κάσου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν περίπου 59 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 28 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Παλαίκαστρο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί πληροφορίες για ζημιές.



Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στον Ισημερινό

Σεισμός 6,3 βαθμών έπληξε το κεντρικό τμήμα του Ισημερινού το βράδυ της Πέμπτης, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS).

Ο σεισμός είχε επίκεντρο μια περιοχή 94 χιλιόμετρα νότια της πόλης Αμπάτο και εστιακό βάθος 112 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το USGS.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές μέχρι στιγμής.