Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Στόλτενμπεργκ: «Αν ο Πούτιν νικήσει στην Ουκρανία υπάρχει πραγματικός κίνδυνος η επίθεσή του να μην σταματήσει εκεί»



Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε από τις Βρυξέλλες ότι «αν η Ρωσία νικήσει στην Ουκρανία, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν να μην σταματήσει εκεί».

«Αν ο Πούτιν νικήσει στην Ουκρανία, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος η επίθεσή του να μην σταματήσει εκεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γενς Στόλτενμπεργκ επιμένοντας στην ανάγκη συνέχισης της στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.

«Η υποστήριξή μας δεν είναι φιλανθρωπία»

«Η υποστήριξή μας δεν είναι φιλανθρωπία, είναι επένδυση στην δική μας ασφάλεια», είπε την στιγμή που ο Πούτιν δήλωνε από την Μόσχα ότι ο ρωσικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του σχεδόν σε όλο το μήκος της γραμμής του μετώπου στην Ουκρανία.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες για να αποφασίσουν, μεταξύ άλλων, την χορήγηση πακέτου βοήθειας ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία, προς την οποία εξακολουθεί να αντιτίθεται ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

«Ο τερματισμός της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία το μόνο που θα κάνει είναι να παρατείνει τον πόλεμο, δεν θα τον τερματίσει», προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

«Πρέπει ο Πούτιν να πεισθεί ότι δεν θα κερδίσει στο πεδίο της μάχης»

«Ο μόνος τρόπος για την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης ειρήνης είναι να πεισθεί ο πρόεδρος Πούτιν ότι δεν θα κερδίσει στο πεδίο της μάχης», πρόσθεσε έπειτα από συνάντηση με τον σλοβάκο πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο.

Και ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι ο πρόεδρος Πούτιν κατανοεί ότι δεν κερδίζει στο πεδίο της μάχης είναι να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία».