Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 -

Άγριες συγκρούσεις και στο UCLA της Καλιφόρνια – Συνεχίζονται οι φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ



Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνουν οι διαμαρτυρίες υπέρ των Παλαιστινίων στις ΗΠΑ με τις μεγαλύτερες συγκρούσεις να λαμβάνουν χώρα σε πανεπιστημιουπόλεις της χώρας.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα οι συγκρούσεις που ξέσπασαν την περασμένη Τετάρτη (30/04) στην πανεπιστημιούπολη του UCLA στο Λος Άντζελες μεταξύ φιλοπαλαιστινίων διαδηλωτών και ομάδας αντιδιαδηλωτών.

Όπως αναφέρει η φοιτητική εφημερίδα του UCLA, οι διαδηλωτές υπέρ των Ισραηλινών προσπάθησαν να διαλύσουν έναν καταυλισμό φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών στην πανεπιστημιούπολη.

Βίντεο που «ανέβηκαν» στα social media δείχνουν συγκρούσεις, κροτίδες που εκρήγνυνται κοντά σε ομάδες διαδηλωτών, ενώ άλλα άτομα γκρεμίζουν μεταλλικά οδοφράγματα γύρω από τον καταυλισμό.

Το UCLA κήρυξε παράνομο τον φιλοπαλαιστινιακό καταυλισμό το βράδυ της περασμένης Τρίτης, όταν και οι πανεπιστημιακές αρχές ζήτησαν τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες είπε ότι ανταποκρίνεται σε κλήση λόγω «πολλαπλών πράξεων βίας εντός του μεγάλου καταυλισμού».

«Απόψε σημειώθηκαν φρικιαστικές πράξεις βίας στον καταυλισμό και καλέσαμε αμέσως τις αρχές επιβολής του νόμου για βοήθεια», δήλωσε η Mary Osako, αντιπρόεδρος του πανεπιστημίου.

«Η Πυροσβεστική και ιατρικό προσωπικό βρίσκονται στο σημείο. Είμαστε άρρωστοι από αυτή την παράλογη βία και πρέπει να τελειώσει», συμπλήρωσε.