Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Στόχος κυβερνοεπίθεσης το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πριν από περίπου δύο εβδομάδες



Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έγινε πρόσφατα στόχος κυβερνοεπίθεσης και ειδοποιήσεις για πιθανή παραβίαση διατυπώθηκαν από την Διοίκηση Κυβερνοασφάλειας του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, έγραψε στο Twitter δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Fox News.

Δεν είναι σαφές πότε ανακαλύφθηκε η παραβίαση, αλλά πιστεύεται ότι συνέβη περίπου πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο.

«Η επιχείρηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την απομάκρυνση Αμερικανών και συμμάχων Αφγανών «δεν επηρεάσθηκε», διευκρινίζει.

Οι διαστάσεις της παραβίασης, οι έρευνες σχετικά με την προέλευση της επίθεσης, οι προσπάθειες που έγιναν για τον περιορισμό της και οποιοσδήποτε συνεχιζόμενος κίνδυνος για επιχειρήσεις παραμένουν ασαφείς.

«Το Ντιπάρτμεντ λαμβάνει σοβαρά υπ΄όψιν την ευθύνη του για την διασφάλιση των πληροφοριών του και λαμβάνει διαρκώς μέτρα για να εγγυηθεί ότι οι πληροφορίες προστατεύονται. Για λόγους ασφαλείας, δεν είμαστε σε θέση να συζητήσουμε τη φύση ή το πεδίο οποιωνδήποτε υποτιθέμενων περιστατικών κυβερνοασφάλειας σε αυτήν την χρονική στιγμή», δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με το Fox News.