Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

χακερς



Ρωσία: Η Γερμανία χρησιμοποιεί αβάσιμους μύθους περί χάκερ για να καταστρέψει τις διμερείς σχέσεις

Η Μόσχα απηύθυνε κατηγορίες στο Βερολίνο λέγοντας ότι εκμεταλλεύεται αβάσιμους μύθους περί Ρώσων χάκερ με σκοπό να οδηγήσει σε κλιμάκωση την ένταση.

Σύμφωνα με τη Ρωσία, η απόφαση της Γερμανίας να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της θα οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση των διμερών σχέσεων.



«Πόλεμος» ΕΕ – Ρωσίας στο διαδίκτυο για κακόβουλες ενέργειες με προέλευση ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της, μαζί με διεθνείς εταίρους, καταδικάζουν έντονα την κακόβουλη εκστρατεία στον κυβερνοχώρο που διεξάγεται από τους ελεγχόμενους από τη Ρωσία APT28 κατά της Γερμανίας και της Τσεχίας όπως αναφέρει ανακοίνωση του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ εκ μέρους της ΕΕ.



Οι Anonymous χάκαραν τον ισραηλινό στρατό και έκλεψαν 250.000 έγγραφα του IDF

Η παγκόσμια οργάνωση χάκερς Anonymous ανακοίνωσε ότι χάκαρε τον στρατό του Ισραήλ και κατάφερε να αποσπάσει περισσότερα από 250.000 έγγραφα του IDF, που αφορούν τις επιχειρησιακές του δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τη Jerusalem Post, η οργάνωση υποστήριξε ότι απέκτησε τον έλεγχο σε περισσότερα από 20 gigabytes δεδομένων συμπεριλαμβανομένων αρχείων PDF, Word και παρουσιάσεων PowerPoint.



Εξαρθρώθηκε το μεγαλύτερο διεθνές εγκληματικό δίκτυο κυβερνοεπιθέσεων

Με συντονισμένη διεθνή επιχείρηση από τις αρχές της Βρετανίας και των ΗΠΑ, εξουδετερώθηκε το μεγαλύτερο εγκληματικό δίκτυο κυβερνοεπιθέσεων, η Lockbit.

Οι αρχές έχουν στον έλεγχό τους υπολογιστές  αλλά και το κακόβουλο λογισμικό του δικτύου.



«Καμπανάκι» για ψεύτικο μήνυμα με δήθεν αποστολέα τον Αρχηγό της Αστυνομίας – Πώς δρουν οι απατεώνες

Να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί για τους απατεώνες που στέλνουν ψεύτικο μήνυμα με δήθεν αποστολέα τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ζητά με σχετική της ανακοίνωση η Αστυνομία.



Στόχος κυβερνοεπίθεσης το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πριν από περίπου δύο εβδομάδες

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έγινε πρόσφατα στόχος κυβερνοεπίθεσης και ειδοποιήσεις για πιθανή παραβίαση διατυπώθηκαν από την Διοίκηση Κυβερνοασφάλειας του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, έγραψε στο Twitter δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Fox News.