Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Στην Ευρώπη ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Πενς - Συνάντηση με Μέρκελ



Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψη του στην Ευρώπη το Σαββατοκύριακο, με στόχο να διαβεβαιώσει για την τήρηση των αμερικανικών δεσμεύσεων, αλλά να δώσει έμφαση στη συνεργασία με την Ευρώπη, σύμφωνα με υψηλόβαθμο σύμβουλο επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής στο Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα έχει μάλιστα διμερείς συνομιλίες αύριο στο Μόναχο, με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, αλλά και τους προέδρους των χωρών της Βαλτικής, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο

Ο Μάικ Πενς θα διαβεβαιώσει ακόμα για την τήρηση των αμερικανικών δεσμεύσεων στο ΝΑΤΟ. Παράλληλα, θα δώσει έμφαση στην ανάγκη των Ευρωπαίων συμμάχων να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους, υποχρεώσεις στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, σύμφωνα με υψηλόβαθμο σύμβουλο του Λευκού Οίκου για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Επίσης θα δώσει έμφαση στην ανάγκη τήρησης από την Ουκρανία και τη Ρωσία, της Συμφωνίας του Μίνσκ για την επίλυση της πολεμικής διαμάχης. Θα υποστηρίξει την εφαρμογή των κυρώσεων, σύμφωνα με υψηλόβαθμο σύμβουλο του Λευκού Οίκου, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.