Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σκωτία: 21χρονη κρατούμενη αυτοκτόνησε - Δεν άντεξε τα καψόνια στη φυλακή



Μία 21χρονη κρατούμενη, ανέδειξε την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές της Σκωτίας όταν έβαλε τέλος στη ζωή της μετά τα συστηματικά καψόνια που δεχόταν, με αποκορύφωμα τον εξαναγκασμό της να παρελάσει γυμνή.

Η Κέιτι Άλαν καταδικάστηκε με 16 μήνες φυλάκιση, καθώς, όντας μεθυσμένη, παρέσυρε έναν έφηβο με το αυτοκίνητό της και τον εγκατέλειψε αιμόφυρτο στην άσφαλτο. Η φοιτήτρια Γεωγραφίας μεταφέρθηκε στο σωφρονιστική ίδρυμα του Polmont, στο Φόλκερκ. Εκεί τα πράγματα δεν ήταν καθόλου καλά για εκείνη.

Από τις πρώτες ημέρες κράτησής της, η 21χρονη βρέθηκε στο στόχαστρο.

Σύμφωνα με το περιβάλλον της, δεχόταν εκβιασμούς από τη συγκρατούμενη που μοιραζόταν το κελί της, η οποία την υποχρέωνε να κάνει διάφορες «δουλειές» και «αγγαρείες», ώστε να μην την ενοχλεί. Το σοκ που υπέστη και η πίεση από το γενικότερο περιβάλλον, άρχισαν να επηρεάζουν την υγεία της. Άρχισε να χάνει τα μαλλιά της και να παρουσιάζει ασταθή συμπεριφορά.

Μάλιστα, σε σωματικό έλεγχο που της έγινε, την υποχρέωσαν να βγάλει όλα της τα ρούχα και να «παρελάσει» μπροστά από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Η 21χρονη δεν άντεξε ούτε πέντε μήνες στη φυλακή, καθώς αυτοκτόνησε.

Οι γονείς της φοιτήτριας ξεκίνησαν καμπάνια, προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κράτησης και η συμπεριφορά των υπαλλήλων και των συγκρατούμενών της, ενώ εκφράζουν πολλές ενστάσεις για την ποινή που επιβλήθηκε από το δικαστήριο, καθώς τη θεωρούν υπερβολικά αυστηρή.