Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

σκωτια



Σκωτία: Ο νέος νόμος για «υποκίνηση μίσους» θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία του λόγου

Μεγάλα προβλήματα προκαλεί ο νόμος για την υποκίνηση μίσους στην Σκωτία, όπου πακιστανικής καταγωγής βουλευτές της Βουλής των Σκώτων, κατηγορούν για κυριαρχία των Λευκών σε όλα τα αξιώματα.  



Σκωτία: Ανακαλύφθηκε νέο είδος πτερόσαυρου που έζησε πριν από 168 εκατ. χρόνια

Οι παλαιοντολόγοι, ανακάλυψαν ένα άγνωστο είδος πτερόσαυρου που έζησε πριν από 168 με 166 εκατομμύρια χρόνια, στο νησί Σκάι της Σκωτίας.

Ο πτερόσαυρος που ονομάστηκε Ceoptera evansae, έζησε κατά τη διάρκεια της Μέσης Ιουρασικής περιόδου και ανήκει σε μια ομάδα πτερόσαυρων γνωστή ως Darwinoptera, με πολλά απολιθώματα να έχουν βρεθεί και στην Κίνα.



Το Λονδίνο είπε "όχι" σε δεύτερο δημοψήφισμα της Σκωτίας

Την ξεκάθαρη άρνηση του Λονδίνου να επιτρέψει τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία της Σκοτίας, μετέφερε η Ντάουνινγκ Στριτ, δια εκπροσώπου της κυβέρνησης, μετά την πρόταση που παρουσίασε σήμερα στο αποκεντρωμένο κοινοβούλιο η πρωθυπουργός της Σκοτίας, Νίκολα Στέρτζον.

 



Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από χιονοστιβάδα στη Σκωτία

Δύο ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά από χιονοστιβάδα στην υψηλότερη κορυφή των βουνών της Σκωτίας.

Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της σκωτσέζικης αστυνομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα δύο τραυματίστηκαν».



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ τρέλα! Υπάρχουν 17 Μακεδονίες στον κόσμο

Εάν νομίζετε πως μόνο η πΓΔΜ σφετερίστηκε το όνομα της Μακεδονίας, τότε σας έχουμε νέα.

Όπως δημοσιεύει το TRIBUNE, υπάρχουν πάρα πολλές Μακεδονίες στον κόσμο, των οποίων οι κάτοικοι φυσικά αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες. 

Έχουμε και λέμε:



Γνωρίζοντας τη Γλασκώβη

Η Γλασκώβη είναι μια πόλη εξελίσσεται με ιλιγγιώδη ρυθμό και αποτελεί ένα μοντέρνο, βιομηχανικό κέντρο με βικτοριανή αρχιτεκτονική κληρονομιά, αλλά και δείγματα Art Nouveau, με στιλάτα μπαρ, κομψά εστιατόρια και πολλούς χώρους τέχνης και ψυχαγωγίας.