Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 -

Σίγουρη ότι θα κερδίσει την έφεση για το Brexit η Τερέζα ΜέιΒέβαιη είναι η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ότι θα κερδίσει την έφεση που θα ανατρέψει τη δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση πρέπει να λάβει την έγκριση του κοινοβουλίου για να ξεκινήσει την επίσημη διαδικασία διαζυγίου από την ΕΕ

Σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η Μέι επανέλαβε ότι δεν έχει αλλάξει το χρονοδιάγραμμά της για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 της ευρωπαϊκής Συνθήκης της Λισαβόνας. Η ίδια έχει πει ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία έως τα τέλη Μαρτίου.

«Το ενδιαφέρον μας στρέφεται στο Ανώτατο Δικαστήριο, να παρουσιάσουμε την υπόθεσή μας εκεί και να την κερδίσουμε, και είμαστε βέβαιοι ότι έτσι θα είμαστε σε θέση να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα που έχουμε ήδη καθορίσει», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι ανάλογο θα είναι το μήνυμα της Μέι και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που αναμένεται να έχει αργότερα σήμερα με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.