Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ψήφο εμπιστοσύνης από τη γερουσία έλαβε η κυβέρνηση Ρέντσι



Ψήφο εμπιστοσύνης από την ιταλική γερουσία με 173 «ναι» και 71 «όχι» έλαβε το βράδυ της Πέμπτης η κυβέρνηση Ρέντσι. Η ψηφοφορία ήταν συνδεδεμένη με την έγκριση του νόμου για τα σύμφωνα συμβίωσης ζευγαριών του ιδίου φύλου, επί του οποίου θα πρέπει να εκφραστεί τώρα και η βουλή. 

Η ψήφος εμπιστοσύνης δόθηκε από τους γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος, της Νέας Κεντροδεξιάς και από 18 γερουσιαστές οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. 

 

Το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν προβλέπει την δυνατότητα της υιοθεσίας του παιδιού ενός μέλους του ζευγαριού και από τον σύντροφό του. 

 Η έγκριση της βουλής, όπου οι Δημοκρατικοί διαθέτουν άνετη πλειοψηφία, θεωρείται δεδομένη. «Είναι μια ημέρα η οποία θα μείνει στην ιστορία της χώρας μας. Κέρδισε το θάρρος ενάντια στις διακρίσεις. Κέρδισε η αγάπη», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι. 

«Είναι όντως μια νίκη, αλλά με πόνο στην καρδιά», δήλωσε η γερουσιαστής Μόνικα Τσιρινά, η οποία είχε συντάξει τον σχετικό νόμο. Η απογοήτευσή της οφείλεται, όπως εξήγησε, στην απόρριψη της δυνατότητας υιοθεσίας.