Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 -

Πεσκόφ: «Οι μη στρατηγικές πυρηνικές ασκήσεις που διεξάγονται από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία είναι ζωτικής σημασίας»Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του τόνισε πως οι μη στρατηγικές πυρηνικές ασκήσεις που διεξάγονται από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της πολεμικής ετοιμότητας.

«Πράγματι, το θέμα είναι τώρα ψηλά στην ατζέντα. Γνωρίζετε ότι οι εμπειρογνώμονες ασχολούνται τώρα πολύ με το θέμα αυτό.

 
 Το θέμα των τακτικών όπλων, στην πραγματικότητα, είναι μια μάλλον τεταμένη κατάσταση στην ευρωπαϊκή ήπειρο, που προκαλείται καθημερινά από νέες εχθρικές αποφάσεις και ενέργειες των ευρωπαϊκών πρωτευουσών και, κυρίως, της Ουάσιγκτον.

Αυτή η πρόκληση λαμβάνει χώρα σε καθημερινή βάση- επομένως, φυσικά, τέτοιου είδους ασκήσεις και η διατήρηση της μαχητικής ετοιμότητας είναι πολύ σημαντικές για εμάς», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

 Νωρίτερα την Τρίτη, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την έναρξη της δεύτερης φάσης των ασκήσεων αυτών.
 
Τα γυμνάσια περιλαμβάνουν κοινή εκπαίδευση για την πολεμική χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων από τις ρωσικές και τις λευκορωσικές δυνάμεις.