Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

πεσκόφ



Πεσκόφ για απόσυρση Τ.Μπάιντεν: «Προτεραιότητα για εμάς ο πόλεμος στην Ουκρανία και όχι οι εξελίξεις στις ΗΠΑ»

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την εκστρατεία επανεκλογής του, το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι αυτό δεν αποτέλεσε ιδιαίτερη έκπληξη και ότι η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις δεν είχε έως τώρα καμία συνεισφορά στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις.



Πεσκόφ: «Δεν πραγματοποιούμε επιθέσεις σε μη στρατιωτικούς στόχους»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, με νέες του δηλώσεις ανέφερε πως η Ρωσία δεν είχε καμία ανάμειξη ή εμπλοκή με την πυραυλική επίθεση στο νοσοκομείο Παίδων στο Κίεβο, τονίζοντας πως «δεν πραγματοποιούμε επιθέσεις σε μη στρατιωτικούς στόχους».

Αντιθέτως, επισημαίνει πως το νοσοκομείο επλήγη από ουκρανικό πύραυλο αεράμυνας.



Πεσκόφ: «Ο Ερντογάν δεν μπορεί να γίνει μεσολαβητής στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του τόνισε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μπορεί να ενεργήσει ως μεσολαβητής στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία.

Συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο, ο Ν.Πεσκόφ τόνισε «όχι, αυτό δεν είναι δυνατό».



Πεσκόφ για γαλλικές εκλογές: «Οι προτιμήσεις των Γάλλων ψηφοφόρων είναι ξεκάθαρες»

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε πως το Κρεμλίνο παρακολουθεί «πολύ στενά» τις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία», ένα 24ωρο μετά τον πρώτο γύρο όπου το δεξιό κόμμα «Εθνική Συσπείρωση» κατέλαβε την πρώτη θέση.

Το κόμμα της Μαρίν Λεπέν έχει κατηγορηθεί ουκ ολίγες φορές για στενές διασυνδέσεις με την κυβέρνηση του Πούτιν, σχολιάζει το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.



Πεσκόφ: «Κλιμάκωση τα σχόλια του Γ.Στόλτενμπεργκ περί συνομιλιών για την ανάπτυξη περισσότερων πυρηνικών όπλων»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, εκτίμησε πως τα σημερινά σχόλια του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργ περί συνομιλιών για την ανάπτυξη περισσότερων πυρηνικών όπλων συνιστούν κλιμάκωση.



Πεσκόφ: «Οι μη στρατηγικές πυρηνικές ασκήσεις που διεξάγονται από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία είναι ζωτικής σημασίας»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του τόνισε πως οι μη στρατηγικές πυρηνικές ασκήσεις που διεξάγονται από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της πολεμικής ετοιμότητας.