Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

πυρηνικα όπλα



Σι και Μακρόν παροτρύνουν για μία «πολιτική διευθέτηση» του πυρηνικού ζητήματος του Ιράν, σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο Γάλλος ομόλογος του Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσαν την δέσμευσή τους στην προώθηση μιας πολιτικής διευθέτησης του πυρηνικού ζητήματος του Ιράν, σε μία κοινή δήλωσή τους, σύμφωνα με κινεζικά κρατικά ΜΜΕ.



Πεσκόφ: «Τα ρωσικά πυρηνικά γυμνάσια που ανακοινώθηκαν αποτελούν απάντηση στις δηλώσεις εκπροσώπων δυτικών χωρών»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, εξήγησε πως τα ρωσικά πυρηνικά γυμνάσια που ανακοινώθηκαν σήμερα αποτελούν μια απάντηση στις δηλώσεις των «εκπροσώπων δυτικών χωρών», μεταξύ άλλων του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, που σχετίζονται με την πιθανή αποστολή «στρατιωτών του ΝΑΤΟ» στην Ουκρανία.



Ο Πούτιν έδωσε διαταγή για ασκήσεις με χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Την απάντηση του έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στις απειλές αξιωματούχων της Δύσης, δίνοντας εντολή για  ασκήσεις σε συνδιασμό με εκπαίδευση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων που θα συμμετέχουν στρατιωτικάτμήματα που σταθμεύουν κοντά στην Ουκρανία.



Οι ΗΠΑ φοβούνται πως η τεχνητή νοημοσύνη θα πάρει τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων στον πλανήτη

Οι ΗΠΑ εκδήλωσαν τους προβληματισμούς τους για την πιθανότητα μεγάλα πυρηνικά οπλοστάσια του πλανήτη να τεθούν υπό τον έλεγχο της τεχνητής νοημοσύνης.

Οι Αμερικανοί ζητούν από Ρωσία και Κίνα, «να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ και να δεσμευτούν ότι δεν θα αφήσουν στην τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) την απόφαση για πυρηνική επίθεση».



Λουκασένκο: «”Αποκάλυψη” εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε αντίποινα για τις ενέργειες της Δύσης»

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε πως θα μπορούσε να υπάρξει «Αποκάλυψη» εάν η Ρωσία χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα σε αντίποινα για τις ενέργειες της Δύσης.

Παράλληλα, προειδοποίησε πως ο κίνδυνος στρατιωτικών επεισοδίων κατά μήκος των συνόρων της χώρας του με την Ουκρανία είναι αρκετά υψηλός.



ΥΠΕΞ Ιράν: «Τα πυρηνικά όπλα δεν έχουν θέση στο δόγμα της χώρας»

Λίγες μέρες αφότου διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης προειδοποίησε πως η Τεχεράνη μπορεί να αλλάξει την πυρηνική πολιτική της, αν πιεστεί από τις ισραηλινές απειλές, το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν ανέφερε ότι «τα πυρηνικά όπλα δεν έχουν θέση στο πυρηνικό δόγμα της χώρας».