Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Παραδέχθηκε την ήττα του Brexit ο Μπόρις Τζόνσον;



Παραδέχθηκε την ήττα του Brexit ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, πριν κλείσουν οι κάλπες για το κρίσιμο δημοψήφισμα;

Αυτό διερωτάται ο Guardian με δημοσίευμά του, σύμφωνα με το οποίο ο πρώην δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας είχε σύντομο διάλογο με υποστηρικτή της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο Twitter ο Λιούις Άϊγου, ο οποίος συνομίλησε με τον Τζόνσον ενώ βρίσκονταν στο συρμό του μετρό, έγραψε: «Μόλις ερωτήθηκα στο μετρό από τον Μπόρις Τζόνσον αν ψήφισα για το Leave. Είπα όχι. Παραδέχθηκε ότι έχασε ούτως ή άλλως. Αμήχανο». 

Νωρίτερα, σε μία ύστατη προσπάθεια ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και επικεφαλής της καμπάνιας υπέρ της αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε καλέσει όσους πολίτες δεν είχαν προσέλθει στις κάλπες να ψηφίσουν όσο υπήρχε ακόμα χρόνος.

Σε email που έστειλε, λοιπόν, ζήτησε από τους ψηφοφόρους να σπεύσουν στα εκλογικά κέντρα υποστηρίζοντας το Brexit.

«Οι κάλπες κλείνουν σε 90 λεπτά, επομένως δεν έχουμε πολύ χρόνο για μακροσκελή email. Αν έχετε ψηφίσει υπέρ του Leave, ευχαριστώ. Αν δεν το έχετε κάνει, σας παρακαλώ κάντε το. Και σας παρακαλώ στείλτε email, μηνύματα ή τηλεφωνήστε στους φίλους σας να ψηφίσουν Leave. Μην χάσετε την ευκαιρία να κάνετε σήμερα την δική μας Ημέρα Ανεξαρτησίας», έγραψε ο Τζόνσον με την ελπίδα να πείσει τους τελευταίους αναποφάσιστους.