Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

κάλπες



Ξανά στις κάλπες στην Ημαθία – Γιατί θα ψηφίσουν ακόμα μία φορά για δήμαρχο

Προκηρύχθηκαν ξανά  δημοτικές εκλογές σε περιοχή της Ημαθίας, ύστερα από απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας. Η ημερομηνία των νέων εκλογών ορίστηκε στις 7 Απριλίου. Εάν χρειαστεί επαναληπτικός γύρος, θα στηθούν κάλπες και στις 14 Απριλίου, σύμφωνα με το inveria.gr.



Κύπρος: Στις 16 Δεκεμβρίου παραδίδονται οι κάλπες – Οι εκλογές για τον νέο Αρχιεπίσκοπο σε αριθμούς

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Στις 16 Δεκεμβρίου θα παραδοθούν 942 κάλπες στους ισάριθμους προεδρεύοντες των εκλογικών τμημάτων.



Προεκλογική μάχη στις Σκοπιανές κάλπες - Κρίσιμη η κατάσταση

Στις κάλπες για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών βρίσκονται από το πρωί οι ψηφοφόροι στα Σκόπια. Ο μεγαλύτερος φόβος της κυβέρνησης είναι η επανάληψη της πολύ χαμηλής συμμετοχής, όμοιας με αυτής στον πρώτο γύρο. Αναλυτές εκτιμούν πως οι ψήφοι των Αλβανών θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα.

 



Εκλογές 2019: Ποια η πιθανή ημερομηνία

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Ποντίκι», ο Αλέξης Τσίπρας μέτρησε τα πολιτικά δεδομένα, αξιολόγησε το κλίμα και αποφάσισε ότι το πλέον κατάλληλο σενάριο για την επίτευξη των εκλογικών στόχων του ΣΥΡΙΖΑ είναι να στηθούν κάλπες μαζί με τις ευρωεκλογές και το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών 2019. Ποια είναι αυτή η ημερομηνία; Η 26η Μαΐου.



Γερμανία: Αυξημένη εμφανίζεται η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις κρίσιμες εκλογές στη Βαυαρία

Ελαφρώς ενισχυμένη παρουσιάζεται η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις κρίσιμες εκλογές που διεξάγονται σήμερα στη Βαυαρία.

Γύρω στο μεσημέρι, η συμμετοχή είχε αγγίξει το 35% στην πρωτεύουσα του κρατιδίου, το Μόναχο, συμπεριλαμβανομένων και των επιστολικών ψήφων. Το 2013, την ίδια ώρα, η συμμετοχή έφτανε το 33,3%.