Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Οργή για νεογέννητο που δηλώθηκε λανθασμένα νεκρό από τους γιατρούς



Οργή έχει προκαλέσει η υπόθεση ενός νεογέννητου παιδιού που δηλώθηκε λανθασμένα νεκρό από τους γιατρούς του νοσοκομείου, αλλά διαπιστώθηκε πως ήταν ζωντανό καθ’ οδόν προς την… κηδεία του.

Οι γιατροί του ιδιωτικού νοσοκομείου στο Δελχί της Ινδίας δήλωσαν το μωρό νεκρό μερικές ώρες αφότου ο δίδυμός του είχε γεννηθεί νεκρός.

Οι γονείς, όπως μεταδίδει το βρετανικό BBC, πρόσεξαν ότι ένα από τα μωρά κουνιόταν μέσα στη σακούλα όπου είχαν τοποθετηθεί από τους γιατρούς.

Το περιστατικό έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις για την ποιότητα των ιδιωτικών παροχών υγείας στη χώρα. Για την υπόθεση ξεκίνησε έρευνα, ενώ ο ίδιος ο υπουργός Υγείας της χώρας χαρακτήρισε το περιστατικό «σοκαριστική, εγκληματική αμέλεια».

Σύμφωνα με τον παππού των διδύμων, η σοκαρισμένη οικογένεια έτρεξε σε ένα κοντινό νοσοκομείο όπου της είπαν ότι το μωρό είναι ακόμη ζωντανό.

Το ίδιο το ιδιωτικό νοσοκομείο, σε μια δήλωση προς τα ΜΜΕ, δήλωσε «σοκαρισμένο» και «ανήσυχο» για το περιστατικό και πρόσθεσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τους γιατρούς, οι οποίοι έχουν παυθεί προσωρινά.