Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024 -

ινδία



Συνελήφθη ύποπτος για τις απειλές για βόμβα σε αεροσκάφη ινδικών εταιρειών

Η αστυνομία στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, Μουμπάι, συνέλαβε έναν ανήλικο, ο οποίος φέρεται να ανήρτησε διαδικτυακά απειλές για βόμβα σε τρεις πτήσεις στις αρχές της εβδομάδας, ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός.



Ισχυρές βροχές πλήττουν Ινδία και Πακιστάν, χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Ισχυρές βροχές σημειώθηκαν σε τμήματα του κρατιδίου Γκουτζαράτ, στη δυτική Ινδία, αυτή την εβδομάδα, πλημμυρίζοντας πόλεις, επηρεάζοντας συνδέσεις υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, με τουλάχιστον 28 να χάνουν τη ζωή τους, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι Αρχές, προειδοποιώντας για περισσότερες ισχυρές νεροποντές.



Μόντι: Έκκληση στον Πούτιν για επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία σύντομα

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι υποστηρίζει μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία σύντομα, δήλωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν έπειτα από μια επίσκεψη στην Ουκρανία.



Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τον ιό Chandipura που μεταδίδεται από τις σκνίπες – Τουλάχιστον 82 νεκροί στην Ινδία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποιεί για τον ιό Chandipura, ένα παθογόνο που μεταδίδεται με το τσίμπημα σκνίπας, καθώς το φετινό καλοκαίρι έχει καταγραφεί τεράστια αύξηση λοιμώξεων στην Ινδία.



Ινδία: Βιβλική καταστροφή με 23 νεκρούς και 65.000 εκτοπισμένους από πλημμύρες

Οι εκτοπισμένοι έχουν συγκεντρωθεί σε 450 καταυλισμούς σύμφωνα με τους αξιωματούχους ενώ οι πληγέντες υπολογίζονται συνολικά σε περίπου 1,7 εκατομμύριο. 



Κίεβο: Συναντήθηκε ο Ν.Μόντι με τον Β.Ζελένσκι

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, πραγματοποίησε μια ιστορική επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.