Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ο Κάνιε μπήκε στην ψυχιατρική κλινική για να... γλιτώσει λεφτά



«Είναι τρελός αλλά όχι τόσο τρελός ώστε να μην δοκιμάσει να εισπράξει τα χρήματα της ασφάλειας», δηλώνουν πηγές από τη μουσική βιομηχανία

Μπορεί αρχικά η αμερικανική σόουμπιζ να αντέδρασε με συμπόνια στην είδηση ότι ο διάσημος ράπερ Κάνιε Γουέστ εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική μετά από ψυχωσικό επεισόδιο, με πολλούς σελέμπριτις να του εκφράζουν τη συμπαράστασή τους, ωστόσο τις τελευταίες ώρες «βουίζουν» οι φήμες ότι η ατυχής αυτή στιγμή του μουσικού μπορεί να είναι τελικά ένα... καλοστημένο κόλπο.

Σύμφωνα με τη New York Post αλλά και άλλα διεθνή μέσα, πολλοί είναι αυτοί που εικάζουν ότι ο Κάνιε «έστησε» την ψυχική του ασθένεια για να «γλιτώσει» τα εκατομμύρια που θα έχανε λόγω της πρόσφατης ακύρωσης της περιοδείας Saint Pablo. «Είχε μόλις ακυρώσει την περιοδεία χωρίς σοβαρό λόγο, χωρίς να έχει προηγηθεί τραυματισμός ή να υπάρχει ανωτέρα βία. Το σίγουρο είναι πως θα έχαναν ένα σωρό χρήματα. Ο Κάνιε είναι τρελός, αλλά όχι τόσο τρελός ώστε να μην εισπράξει τα χρήματα της ασφάλειας. Ξέρει πολύ καλά τι κάνει», αναφέρει μια ανώνυμη πηγή που γνωρίζει εκ των έσω την αμερικανική μουσική σκηνή.

Σύμφωνα με το TMZ, η εταιρεία που είναι ασφαλισμένος ο Κάνιε, θα πληρώσει τόσο τον ίδιο όσο και τα άτομα στα οποία χρωστάει χρήματα σε περίπτωση «που ένα ατύχημα ή ασθένεια... τον εμποδίσει να εμφανιστεί σε μία ή περισσότερες συναυλίες».

Ωστόσο η είσπραξη μπορεί να μην είναι και τόσο εύκολη για τον διάσημο ράπερ. Οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες δεν «χαρίζουν» με ευκολία τόσο μεγάλα ποσά. Σύμφωνα με την πηγή της NYP, η πιθανή αποζημίωση ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία θα διεξάγει εξονυχιστική έρευνα προτού εκταμιεύσει το ποσό.

Άλλο ένα όφελος της... διαμονής του Κάνιε στην ψυχιατρική κλινική είναι η αποκατάσταση της «φίρμας» Καρντάσιαν, που είχε υποστεί αρκετά σημαντικό πλήγμα μετά από τα αλλεπάλληλα επεισόδια «παραληρήματος» του διάσημου μουσικού, τόσο επί σκηνής όσο και μέσω social media.

«Το είχε παρακάνει με τις εκρήξεις του. Κόντευε να στρέψει εναντίον του ακόμα και τους σκληροπυρηνικούς θαυμαστές του. Στο πλευρό του υπάρχουν "σκληροί επιχειρηματίες", όπως η Κρις Τζένερ και η Κιμ Καρντάσιαν, που έπρεπε να προφυλάξουν τα κέρδη τους», συμπληρώνει η πηγή της NYP.

Η εφημερίδα επικοινώνησε με άτομο του κύκλου του Κάνιε που διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες.