Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ανέβαλε το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή



Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μάικ Πενς αποφάσισε να αναβάλει το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, την ώρα που η ένταση στην περιοχή κλιμακώνεται.

Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η αναβολή της επίσκεψης δεν σχετίζεται με τη βία ή με τις διπλωματικές εντάσεις που προκάλεσε η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να ανακηρύξει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Το ταξίδι του Πενς στο Κάιρο και κατόπιν στην Ιερουσαλήμ—προγραμμάτιζε να αναχωρήσει το βράδυ της Τρίτης—αναβλήθηκε για τα μέσα Ιανουαρίου, ώστε ο αντιπρόεδρος να είναι παρών σε μια ψηφοφορία αποφασιστικής σημασίας στη Γερουσία για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα των ΗΠΑ, εξήγησε αμερικανός αξιωματούχος.

«Η ψηφοφορία για τη φορολογική μεταρρύθμιση φαίνεται ότι θα πάει πολύ καλά, αλλά δεν θέλουμε να πάρουμε το παραμικρό ρίσκο», είπε.

Οι ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν οριακή πλειοψηφία στη Γερουσία (52 έδρες από τις 100) και, σε περίπτωση ισοψηφίας, 50-50, ο αμερικανός αντιπρόεδρος κρίνει το αποτέλεσμα με την δική του ψήφο.

Ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, ο οποίος πάσχει από καρκίνο, επέστρεψε στην Αριζόνα για να συνεχίσει τη θεραπεία και για τις γιορτές, κάτι που μειώνει τις ψήφους της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στις 51. Η ψηφοφορία αναμένεται να γίνει το βράδυ σήμερα Τρίτη ή τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (τοπική ώρα).

Ο Πενς μεταξύ άλλων σχεδίαζε να εκφωνήσει μια ομιλία ενώπιον της Κνέσετ, της Βουλής του Ισραήλ.