Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μέση ανατολή



Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα ασκεί πολύ ενεργή πολιτική, ώστε να περιοριστεί η ανθρωπιστική κρίση στη Μέση Ανατολή

Στην «ενεργή πολιτική» της Ελλάδας στη Μέση Ανατολή για να διασφαλιστεί ότι περιορίζεται η ανθρωπιστική κρίση, αλλά και στον πρωταγωνιστικό ρόλο της χώρας μας στην επιχείρηση «Ασπίδες» στάθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ , στις Βρυξέλλες.



Βουτιά 3,5% για το πετρέλαιο παρά τις συνεχιζόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή

Πτώση της τάξης του 3% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, λόγω των απότομων μειώσεων των τιμών από τον κορυφαίο εξαγωγέα, τη Σαουδική Αραβία και της αύξησης της παραγωγής του ΟΠΕΚ, αντισταθμίζοντας τις ανησυχίες για την προσφορά που δημιουργούνται από την κλιμάκωση της γεωπολιτικής έντασης στη Μέση Ανατολή.



Στη Μέση Ανατολή μεταβαίνει ο Γάλλος ΥΠΑΜ – Θα επισκεφθεί για πρώτη φορά το Ισραήλ μετά το 2000

Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Σεμπαστιάν Λεκορνί μεταβαίνει σήμερα Τρίτη (14/11), στη Μέση Ανατολή για συνομιλίες σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα και με θέματα περιφερειακής ασφάλειας έπειτα από αίτημα του Εμανουέλ Μακρόν.



Ανατολική Μεσόγειος, Μέση Ανατολή και Αφγανιστάν στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη με τους Γερουσιαστές Μέρφι- Όσοφ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τους Αμερικανούς Γερουσιαστές Chris Murphy και Jon Ossoff, με τους οποίους συζήτησε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την κατάσταση το Αφγανιστάν.

 

Οι Ορθόδοξοι χριστιανοί της Συρίας ξανά στο στόχαστρο των επιθέσεων - Με εξαφάνιση κινδυνεύει ο Χριστιανισμός από τη Μέση Ανατολή

Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε τη Πέμπτη κοντά σε μια εκκλησία στην πόλη Καμισλί, με κυρίως κουρδικό πληθυσμό, στη βορειοανατολική Συρία. Η έκρηξη, για την οποία καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, κατέστρεψε την κύρια πρόσοψη της εκκλησίας της Παναγίας των Ορθοδόξων Σύρων, καθώς και τα γειτονικά κτίρια.