Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Νέος πονοκέφαλος για την Tesla εκ Σαουδικής Αραβίας



Στην προσπάθειά του να πείσει αρχές και αγορά ότι διαθέτει τη χρηματοδότηση για να αποσύρει την Tesla από το χρηματιστήριο, ο ιδρυτής της εταιρείας, Ίλον Μασκ, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας, γνωστό ως PIF, το οποίο και εμφανίζεται πρόθυμο να παράσχει σημαντικά κεφάλαια. 

Ωστόσο πληροφορίες του Reuters αναφέρουν ότι το PIF βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την μη εισηγμένη ανταγωνίστρια της Tesla, Lucid Motors. H κίνηση αυτή αποκαλύπτει την αυξημένη όρεξή του για επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση, στο πλαίσιο των προσπαθειών του βασιλείου των Σαούντ να περιορίσει την εξάρτηση της οικονομίας από το πετρέλαιο. 

Ωστόσο πρόκειται μάλλον για κακό νέο για τον Μασκ, καθώς εάν τελικά επενδύσει στην Lucid, δύσκολα θα επενδύσει και στην Tesla. Παρά το γεγονός ότι το ενεργητικό του ανέρχεται στα 250 δισ. δολάρια, ουσιαστικά διαθέτει περιορισμένους πόρους για νέους επενδύσεις, καθώς έχει δεσμευθεί ήδη σε πολύ ανοίγματα στον κλάδο υψηλής τεχνολογίας και όχι μόνο.