Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 -

Νέος γύρος συνομιλιών για το Brexit ξεκινά στις ΒρυξέλλεςΒρετανοί αξιωματούχοι αναμένονται στις Βρυξέλλες, όπου ξεκινά αύριο νέος κύκλος συνομιλιών για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. (Brexit).

Η Ε.Ε. αρνείται να διεξαγάγει τις διαπραγματεύσεις χωρίς προηγούμενη συμφωνία για το κόστος του Brexit και άλλα θέματα «διαζυγίου».

Ο τρίτος γύρος των συνομιλιών αναμένεται να ξεκινήσει αύριο Τρίτη και να συνεχιστεί την Τετάρτη. Οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο περιλαμβάνουν τα δικαιώματα ξένων υπηκόοων, το νομοσχέδιο για την αποχώρηση της Βρετανίας, και «άλλα θέματα αποχώρησης».

Οι κύριοι διαπραγματευτές του Brexit, ο Μισέλ Μπαρνιέ της Ε.Ε. και ο Ντέιβιντ Ντέιβις της Βρετανίας, θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες στις 3:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα, πριν την έναρξη των συνομιλιών των τεχνικών κλιμακίων.

Οι δύο πλευρές θα συζητήσουν επίσης σε επίπεδο ανώτατων αξιωματούχων το θέμα των συνόρων μεταξύ της Ιρλανδίας, μέλους της Ε.Ε., και της Βόρειας Ιρλανδίας του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που εκδόθηκε στις Βρυξέλλες.