Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ευρω



Προς κατάργηση τα κέρματα των 1 και 2 λεπτών του ευρώ - Το σκεπτικό της Ε.Ε.

Για κάποιους πιάνουν απλά χώρο στο πορτοφόλι, ενώ για άλλους είναι τα πιο χρήσιμα νομίσματα, αφού είναι πάντα εκεί για να συμπληρώσουν το ποσό προς πληρωμή. Ο λόγος για τα μονόλεπτα και τα δίλεπτα.

Μπορεί να μην είναι ποτέ αρκετά για να πάρεις έναν καφέ, πόσο μάλλον για να πληρώσεις τη ΔΕΗ, ωστόσο παραμένουν πάντα χρήματα.



Γενέθλια για το ευρώ σήμερα, κλείνει 20 χρονών

Είκοσι ετών γίνεται την 1η Ιανουαρίου το ευρώ, το κοινό νόμισμα της Ευρώπης, το νόμισμα 340 εκατομμυρίων Ευρωπαίων σε 19 κράτη μέλη και το δεύτερο σε χρήση νόμισμα στον πλανήτη, έχοντας αποφέρει "απτά οφέλη στα ευρωπαϊκά νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις: σταθερές τιμές, χαμηλότερο κόστος συναλλαγών, προστασία των αποταμιεύσεων, πιο διαφανείς και ανταγωνιστικές αγορές, καθώς και



Bloomberg: Απολογισμός για τα 20 χρόνια ευρώ - Οι άριστοι, οι μέτριοι και οι μετεξεταστέοι

ο Bloomberg επιχειρεί έναν απολογισμό 20 ετών και «βαθμολογεί» τη συμμετοχή της κάθε χώρας στη βάση των όσων κέρδισε από αυτήν.



Ζημιές 4 εκατ. ευρώ από τα επεισόδια στο Παρίσι

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό υπολογίζει «3-4 εκατ. ευρώ» το ύψος των ζημιών, που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων το Σάββατο.

Στο περιθώριο της διαδήλωσης των κίτρινων γιλέκων στο Παρίσι, μονάχα για τις καταστροφές στους υπαίθριους αστικούς χώρους, όπως δήλωσε η ίδια στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 3.



Γ.Ντάισελμπλουμ: «Η ευρωζώνη θα βυθιζόταν στο χάος αν είχε επιτραπεί να εγκαταλείψουν το ευρώ μία ή περισσότερες χώρες»

Η ευρωζώνη θα βυθιζόταν σε ένα χάος πέρα από κάθε φαντασία, αν είχε επιτραπεί να εγκαταλείψουν το ευρώ μία ή περισσότερες χώρες, τονίζει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.



Δύο χρόνια τα κρατικά ταμεία δεν έδωσαν ούτε 1 ευρώ στην Πυροσβεστική

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΒ, τη διετία 2015-2016 δεν επενδύθηκε ούτε ένα ευρώ για την Πυροσβεστική ενώ μόλις 3 εκ ευρώ για την Αστυνομία.