Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Νεκρό παιδί στο Σικάγο από πυροβολισμούς



Νεκρός έπεσε, το βράδυ της Δευτέρας, στη συνοικία Gresham του Σικάγο, 9χρονο παιδίκαι σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε δρομάκι.

Είχε δεχθεί πολλούς πυροβολισμούς στο πάνω μέρος του σώματός του. Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία δήλωσε πως “είναι ασαφές αν ήταν μια στοχευμένη επίθεση ή μια τραγική συγκυρία που ο 9χρονος βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή”.

Τα κίνητρα δεν έχουν εξακριβωθεί μέχρι στιγμής. Ακόμη, σύμφωνα με την αστυνομία πολλά είναι τα μέλη της κοινότητας που βρίσκονται στο πλευρό της οικογένειας, ενώ ο πατέρας του 9χρονου- γνωστό μέλος συμμορίας- δεν συνεργάζεται.

Ο Tyshawn δεν ήταν ο μόνος που σκοτώθηκε, μόνο στο Σικάγο μέχρι στιγμής φέτος 2.500 άνθρωποιέχουν πέσει θύματα της ανεξέλεγκτης χρήσης όπλων. Οι φόνοι έχουν φτάσει μέχρι στιγμής τους 391 στο Σικάγο και το ποσοστό των ανθρωποκτονιών είναι 18% πάνω σε σχέση με πέρσι. Μεταξύ των θυμάτων είναι 40 παιδιά.

Τοπικές εκκλησίες προσφέρουν αμοιβή 16.000 δολαρίων σε όποιον έχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον δολοφόνο του Tyshawn.