Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Νέα υπόθεση δηλητηρίασης με τοξική ουσία στη Βρετανία



 

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται δύο άνθρωποι, στη Βρετανία, οι οποίοι εκτέθηκαν σε τοξική ουσία στην πόλη Έιμσμπερι. Το Έιμσμπερι βρίσκεται κοντά στο Σάλσμπερι, όπου τον Μάρτιο εκτυλίχθηκε το θρίλερ της υπόθεσης Σκριπάλ, με τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην κατασκόπου και της κόρης του.

Δείγματα έχουν σταλεί για εξέταση στο ερευνητικό εργαστήριο του βρετανικού στρατού στο Πόρτον Ντάουν, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Sun επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Άμυνας.

Την υπόθεση ερευνά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Βρετανίας, ενώ πολλοί εντοπίζουν τα κοινά σημεία με την υπόθεση Σκριπάλ. Ο πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκρίπαλ και η κόρη του είχαν βρεθεί τον Μάρτιο δηλητηριασμένοι με νευροτοξικό παράγοντα στην πόλη Σάλσμπερι.

Έμειναν επί πολλές εβδομάδες στο νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση, μέχρι τη σταδιακή βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους και το εξιτήριό τους.

Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και το ζευγάρι στο Έιμσμπερι, ένας άνδρας και μια γυναίκα. Πιστεύεται ότι είναι περίπου 40 ετών και αρχικά θεωρήθηκε ότι είχαν κάνει χρήση νοθευμένης ηρωίνης ή κοκαΐνης. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο τη Sun, έχουν εμφανίσει παρεμφερή συμπτώματα με τους Σκριπάλ.