Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

ουσια



Μυστήριο γύρω από τη δηλητηρίαση ζευγαριού στο Έιμσμπερι

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση της δηλητηρίασης ενός άνδρα και μιας γυναίκας που βρέθηκαν αναίσθητοι και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση αφού εκτέθηκαν σε κάποια «άγνωστη ουσία» στην πόλη Έιμσμπερι της νότιας Αγγλίας.

 

Ουσία στο πράσινο τσάι μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό

Μια ουσία που υπάρχει στο πράσινο τσάι, πιθανώς καταπολεμά την αθηροσκλήρωση και έτσι μειώνει τον κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.



Ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως σε σαπούνια και οδοντόπαστες ίσως συνδέεται με καρκίνο!

Το «τρικλοζάν», ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο συστατικό σε περισσότερα από 2.000 καταναλωτικά προϊόντα, όπως σαπούνια, οδοντόπαστες, καλλυντικά και παιγνίδια, συνδέεται με τη φλεγμονή του παχέος εντέρου και φαίνεται να ευνοεί τον καρκίνο, καθώς αλλάζει δραστικά τη σύσταση των μικροβιακών κοινοτήτων που ζουν



Βρέθηκε εξωπλανήτης που παράγει την ουσία του ... αντιλιακού

Αστρονόμοι με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble ανακάλυψαν έναν ασυνήθιστο καυτό εξωπλανήτη όπου «χιονίζει» διοξείδιο του τιτανίου, τη βασική δραστική ουσία των αντηλιακών.



Λονδίνο: Μυστηριώδης «ουσία» προκάλεσε εγκαύματα σε θαμώνες κλαμπ

Τουλάχιστον έντεκα θαμώνες ενός κλαμπ διασκέδασης στο ανατολικό Λονδίνο έπαθαν εγκαύματα από μια άγνωστη, προς το παρόν, «βλαβερή ουσία», όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. 

Οι 11 εγκαυματίες χρειάστηκαν ιατρική περιποίηση, κανενός όμως η ζωή δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.