Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Νέα Υόρκη: Εκατοντάδες μαθητές λυκείου διαδηλώνουν κατά του Τραμπ



Μετά το Λος Άντζελες και το Πόρτλαντ, πολλές εκατοντάδες μαθητές λυκείων από τη Νέα Υόρκη αψήφησαν σήμερα την καταρρακτώδη βροχή και διαδήλωσαν κατά του Ντόναλντ Τραμπ μπροστά στον Πύργο Τραμπ, στο Μανχάταν.

«Όχι στην Κου Κλουξ Κλαν, όχι στους ρατσιστές, όχι στους φασίστες!», «βροντοφωνάξτε: οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι»: οι μαθητές σχολείων του Μανχάταν και του Κουίνς επαναλάμβαναν ρυθμικά τα συνθήματα αυτά, καθώς διαδήλωναν υπό το άγρυπνο βλέμμα δεκάδων αστυνομικών.

«Θέλουμε να δείξουμε ότι ο λόγος και οι ιδέες του Τραμπ δεν είναι αποδεκτές, παρά το γεγονός ότι εξελέγη (...) και να υπενθυμίσουμε στους πολιτικούς αξιωματούχους μας ότι επειδή εξελέγη δεν σημαίνει ότι όλα όσα έλεγε στην προεκλογική του εκστρατεία πρέπει να εφαρμοστούν, μπορούμε να αντισταθούμε και να αποφύγουμε όλα αυτά να εφαρμοστούν» εξήγησε η 17χρονη Γκρέις.

«Πρέπει να αλλάξουμε το σύστημα εκλογής από τους εκλέκτορες, είναι ξεκάθαρο ότι αυτό δεν είναι λειτουργικό, καθώς η Χίλαρι εξασφάλισε τη λαϊκή ψήφο» πρόσθεσε μία από τις φίλες της, η Τζόσι.

Φωνάζοντας επίσης το σύνθημα «αυτό είναι το κορμί μου, αυτή είναι η επιλογή μου» οι μαθήτριες εξέφραζαν την ανησυχία τους για το θέμα της άμβλωσης.