Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Να πώς περνά τη χρονιά του ο Άγιος Βασίλης σύμφωνα με τα παιδιά



Τα Χριστούγεννα είναι αναγκαστικά η πιο μαγική στιγμή του χρόνου όταν είσαι μεταξύ 5-10 ετών.

Τι να κάνει όμως ο Άγιος Βασίλης όλη την υπόλοιπη χρονιά; Αν πιστέψουμε τα παιδιά της Βρετανίας, ο χρόνος του περνά τουλάχιστον νωχελικά!

Η εταιρία PhotoBox ρώτησε λοιπόν τους μικρούς της φίλους πώς φαντάζονται τη χρονιά του Άγιου Βασίλη όταν περάσει το πολυάσχολο της δεκεμβριανής καθημερινότητάς του και οι απαντήσεις τους είναι το λιγότερο μούρλια.

Ο Ιανουάριός του είναι λοιπόν εξόχως νωχελικός, έτσι αποκαμωμένος καθώς είναι από τις πυρετώδεις προετοιμασίες και τον κάματο των Χριστουγέννων. Ο άγιος περνά τον περισσότερο καιρό του σε μια πολυθρόνα δίπλα στο τζάκι, όπου ξεκουράζεται και «κοιμάται πολλές ώρες».

Αφού ξεκουραστεί καλά, ο Φεβρουάριος είναι αφιερωμένος στην κυρία του, την οποία έχει παραμελήσει για τόσο και τόσο καιρό. Όσο για τον Μάρτιο, τον μήνα των γενεθλίων του, όπως μας λένε τα Βρετανάκια χωρίς να ξέρουμε γιατί, τον περνά τρώγοντας παγωτό! Μήνες που μοιάζουν σαν μέρες δηλαδή.

Τον Απρίλιο, ενημερωνόμαστε, επιστρέφει στην αγαπημένη του ασχολία, το… ποδόσφαιρο. Βλέπει αγώνες δηλαδή και παίζει μπάλα με τους αγαπημένους του, αν και δεν μας λένε αν εννοούνε τους ταράνδους και τα ξωτικά. Όλος ο Μάιος είναι αφιερωμένος σε γεύματα με τους οικείους του, ενώ τον Ιούνιο κλείνεται στο σπίτι του για να αποφύγει τον μεγαλύτερό του εχθρό: τον ήλιο!

Τον Ιούλιο αποφασίζει να ζήσει σαν κανονικός άνθρωπος, βγάζοντας ακόμα και το βαρύ χειμερινό του πανωφόρι. Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό για τον άγιο, στο οποίο περνά όλο τον μήνα, σύμφωνα πάντα με τα παιδιά της Αγγλίας; Ψάρι και πατάτες. Ο Αύγουστος, ολόκληρος, είναι αφιερωμένος στο αγαπημένο του χόμπι: το τραγούδι. Πολλά εξάλλου από τα πιο αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια είναι δικά του, δεν το ξέρατε;

Τον Σεπτέμβριο, έπειτα από τόσους μήνες απραξίας και… σπατάλης, ο Άγιος έχει μείνει πανί με πανί, γι’ αυτό και απασχολείται προσωρινά στο τοπικό ταχυδρομείο του Αρκτικού Κύκλου. Τον Οκτώβριο, όταν τον έχει πιάσει το άγχος για τον φρενήρη ρυθμό που έχει μπροστά του, περνά τον μήνα του σκαρώνοντας κατεργαριές. Και πάντα δίπλα στη σύζυγο, την οποία θα κάνει να δει αρκετό καιρό, καθώς καταφτάνει ο Νοέμβριος.

Τον οποίο περνά γιορτάζοντας με τους Βρετανούς τη Συνωμοσία της Πυρίτιδας και τον Γκάι Φοκς, δείχνοντας προφανώς μια προτίμηση στα αγγλικά ήθη και έθιμα. Και μετά φτάνει ο Δεκέμβριος, ο οποίος μπορεί να νόμιζε κάποιος πως τα Αγγλάκια θα αφιέρωναν στις χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες, εκείνα μας λένε όμως πως αυτό τον μήνα ο Άγιος Βασίλης τον αφιερώνει στην… μπίρα.

Καθόλου άσχημος ο χρόνος του δηλαδή…