Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Μόσχα:Το Κίεβο έχει την Ρωσία στην λίστα των εχθρώ του σύμφωνα με τις προσταγές των ΗΠΑ



Το Συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλείας και της Αμύνης της Ουκρανίας επικύρωσε το σχέδιο του νέου στρατιωτικού δόγματος της χώρας.

Ο νεωτερισμός αυτού του δόγματος, όπως είπε ο πρόεδρος Πιότρ Ποροσσένκο, έγκειται στην άρνηση από την πολιτική εκτός μπλόκων και την αποκατάσταση της στρατηγικής πορείας προς την ένταξη στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, καθώς και στην αντικατάσταση των προτεραιοτήτων στην διεξαγωγή στρατιωτικών συγκρούσεων με τη συνολική χρήση στρατιωτικών και μη μέσων: οικονομικών, πολιτικών, πληροφορικών και ψυχολογικών.

"Το νέο στρατιωτικό δόγμα της Ουκρανίας καθορίζει τη Ρωσική Ομοσπονδία ως στρατιωτικό αντίπαλο της Ουκρανίας, καθώς και όρους απελευθέρωσης των προσωρινά αποκλεισμένων περιοχών της Ουκρανίας. Το νέο δόγμα προκύπτει από υψηλή πιθανότητα διευρυμένης χρήσης της στρατιωτικής δύναμης κατά της Ουκρανίας ως κύριας απειλής στην εθνική ασφάλεια της Ουκρανίας στο στρατιωτικό τομέα", λέγεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλείας και της Αμύνης της Ουκρανίας— говорится в сообщении пресс-службы СНБО.

Το Συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλείας επίσης διεύρυνε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Το μέλος της επιτροπής της Κρατικής Ντούμας σε θέματα της αμύνης Φραντς Κλιντσέβιτς κατηγόρησε την απόφαση της Ουκρανίας να ψηφίσει το σχέδιο του νέου στρατιωτικού δόγματος της χώρας, καθώς και την αντίδραση της Δύσης σε αυτό το γεγονός.

"Φαίνεται ότι όχι μόνο η Ουκρανία έχει χάσει τα λογικά της ", είπε ο βουλευτής στους δημοσιογράφους. «Έχει χάσει τα λογικά της και η λεγόμενη ενωμένη Ευρώπη, χωρίς τη συγκατάθεση της οποίας το επίσημο Κίεβο δε θα έκανε αυτό το βήμα ".

Ο επίσημος εκπρόσωπος της Επιτροπής της Ανάκρισης της Ρωσίας Βλαδίμιρ Μάρκιν σχολίασε την απόφαση της Ουκρανίας να διευρύνει το πακέτο των αντιρωσικών κυρώσεων. "Το Συμβούλιο γερουσιαστών" από τους πιο αντιπροσωπευτικούς ζητιάνους εισήγαγε το dress-code για την επίσκεψη της χωματερής ", έγραψε ο Μάρκιν στο Twitter..

Την προηγούμενη ημέρα ο πρώην βουλευτής της Ανώτατης Ράντας Βασίλι Βόλγκα είπε στο blog του ότι ο Ποροσσένκο άρχισε να εμφανίζεται σε κατάσταση μέθης σε δημόσιες εκδηλώσεις, κάτι που πιστοποιεί το φόβο που αισθάνεται ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

"Είναι τρομερά φοβισμένος. Δεν τον έχω ξαναδεί μεθυσμένο τόσο συχνά πριν, όσο τον βλέπουμε τώρα. Νομίζω ότι η κάθε του δημόσια εμφάνιση σε κατάσταση μέθης είναι η άμεση συνέπεια του φόβου. Δεν είμαι ψυχολόγος και δε θέλω να φτιάξω εδώ το ψυχολογικό πορτρέτο του προέδρου. Απλώς μερικές φορές μετά την εμφάνισή τους στην τηλεόραση έχω την αίσθηση ότι είδα το πιο άθλιο και αδύναμο άνθρωπο στον πλανήτη ", γράφει.

"Σήμερα εκείνος ως στρατάρχης πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις οι οποίες μπορούν να καταστρέψουν μία ολόκληρη χώρα. Πόσο άραγε φοβάται;  Και λέει ψέματα περισσότερο από τον φόβο. Μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο γίνεται ένας τιποτένιος ανθρωπάκος. Μετατρέπεται σε έναν μικρό Πετράκο ο οποίος θέλει να φύγει, να κρυφτεί, να τη γλιτώσει, αλλά δεν έχει που να φύγει!

Δε γνωρίζω πώς μπορεί κανείς να ζήσει με όλα αυτά. Πιοτρ Αλεξέεβιτς, λυπήσου τον εαυτό σου, παραιτήσου ", κατέληξε ο Βόλγκα.