Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2024 -

μόσχα



Η Μόσχα απέλασε έξι βρετανούς διπλωμάτες τους οποίους κατηγορεί για κατασκοπεία και ενέργειες δολιοφθοράς

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB) ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλεσε τα διαπιστευτήρια έξι Βρετανών διπλωματών στη Μόσχα, οι ενέργειες των οποίων-όπως υποστηρίζει-παρέπεμπαν σε κατασκοπεία και δολιοφθορά.

Η πρεσβεία της Βρετανίας στη Μόσχα δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του Reuters για να σχολιάσει.



Η Μόσχα κήρυξε ανεπιθύμητο το ίδρυμα του Τζορτζ και της Αμάλ Κλούνεϊ

Το ίδρυμα του Αμερικανού ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ και της συζύγου του, της δικηγόρου υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Αμάλ Κλούνεϊ, το οποίο αγωνίζεται κυρίως για τη δικαιοσύνη και την ισότητα, κηρύχθηκε «ανεπιθύμητη» οργάνωση και ως εκ τούτου απαγορεύτηκε η λειτουργία του στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική γενική εισαγγελία.



Κύμα καύσωνα στη Ρωσία – Η Μόσχα σπάει το ρεκόρ θερμοκρασίας του 1917 για τις αρχές Ιουλίου

Οι Ρώσοι ετοιμάζονται σήμερα για κάποιες από τις υψηλότερες θερμοκρασίες εδώ και πάνω από έναν αιώνα, με τη Μόσχα να καταρρίπτει το ρεκόρ του 1917 και πόλεις σε όλη τη χώρα να βιώνουν θερμοκρασίες πολύ επάνω από τους 35 βαθμούς Κελσίου.



Δεκάδες άνθρωποι νόσησαν με ύποπτα συμπτώματα αλλαντίασης στη Μόσχα – Συλλήψεις τριών ατόμων

Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν τρεις ανθρώπους και τους απήγγειλαν κατηγορίες αφού πάνω από 120 άνθρωποι στη Μόσχα και δεκάδες σε άλλες πόλεις νόσησαν με ύποπτα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.



Η Μόσχα θα εντείνει τα πλήγματα κατά δυτικών όπλων στην Ουκρανία, είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας

Η Ρωσία θα εντείνει τα πλήγματα κατά ουκρανικών βάσεων, όπου αποθηκεύονται όπλα που παρέχει η Δύση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.



Τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα : Εννέα συλλήψεις για την επίθεση με τους 143 νεκρούς

Οι αρχές του Τατζικιστάν προχώρησαν σε εννέα συλλήψεις για το μακελειό στον συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα με τους 143 νεκρούς.