Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Mirror: Η Μέι έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τη βασίλισσα με την πρόσκληση στον Τραμπ



Σε πολύ δύσκολη θέση φέρεται να έχει φέρει τη βασίλισσα Ελισάβετ η Τερέζα Μέι, καλώντας για επίσημη επίσκεψη τον Ντόναλτ Τραμπ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror, πρώην επικεφαλής του Foreign Office δήλωσε πως η πρωθυπουργός θα πρέπει να υποβαθμίσει την πρόσκληση, για να μην έρθει σε αντιπαράθεση.

Η Μέι δέχεται σφοδρή κριτική για την θερμή σχέση που φάνηκε να είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο και υπερασπίστηκε την πρόσκλησή της, παρά την αυξανόμενη κατακραυγή με πάνω από 1,5 εκατ. πολίτες να υπογράφουν αναφορά, που ζητούν να ακυρωθεί η επίσκεψη.

Σε επιστολή του προς τους The Times, είπε ότι είναι πρωτοφανές να υπάρξει επίσημη επίσκεψη στο πρώτο του έτος στον Λευκό Οίκο και το ερώτημα είναι κατά πόσον ο Τραμπ είναι «άξιος αυτής της εξαιρετικής τιμής».

«Θα ήταν πολύ πιο συνετό να περιμένουμε να δούμε τι είδους πρόεδρος θα αποδειχθεί πριν συμβουλεύσει την βασίλισσα να τον καλέσει. Τώρα, η βασίλισσα είναι σε πολύ δύσκολη θέση».

Από την πλευρά της η Ντάουνινγκ Στριτ αναφέρει: «Για να είμαστε σαφείς, η πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόσκληση που είχε απευθύνει η βασίλισσα κι ήταν πολύ ευτυχής που το έκανε αυτό. Οι ΗΠΑ είναι μία από τις στενότερες συμμάχους αυτής της χώρας κι ανυπομονούμε να υποδεχθούμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ αργότερα φέτος».