Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μελάνια Τραμπ: Η άγνωστη ζωή της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ



Μπορεί τελικά να μην εκλέχθηκε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, από τις αμερικανικές εκλογές όμως βγήκε η πρώτη αλλοδαπή Πρώτη Κυρία.

Το 48χρονο μοντέλο από τη Σλοβενία, Μελάνια Κναβς, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, είναι η σύζυγος του Τραμπ από το 2005 και είναι η μητέρα του μικρότερου παιδιού του, του 9χρονου Μπάρον Ουίλιαμ Τραμπ.

Η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια είναι Σλοβένα, έχοντας γεννηθεί και ζήσει για πολλά χρόνια στην ευρωπαϊκή χώρα, πολιτογραφήθηκε όμως Αμερικανίδα τo 2006. Είναι η πρώτη σύζυγος προέδρου των ΗΠΑ που δεν έχει γεννηθεί και ζήσει στη χώρα.

 

Αυτοί που ξέρουν τη Μελάνια από παιδί είναι περήφανοι γιατί η γλυκομίλητη συμπατριώτισσα τους, μπορεί να γίνει σύντομα η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών. To CNNi ταξίδεψε στη μικρή σλοβενική πόλη, Σέβνικα, όπου μεγάλωσε η Μελάνια Τραμπ και συνομίλησε με συμμαθήτριες, γείτονες αλλά και τον άνδρα που ισχυρίζεται ότι ήταν ο πρώτος της έρωτας.

1 slobenia

Σέβνικα, η πόλη όπου μεγάλωσε η Μελάνια

Η Μελάνια γεννήθηκε 1970 στην τότε Γιουγκοσλαβία, η κόρη του Βίκτωρ, ενός πωλητή αυτοκινήτων και της Αμάλια, μιας κλωστουφάντριας.

2

1977. Από τις πρώτες πασαρέλες της Μελάνια, στο εργοστάσιο όπου δούλευε η μητέρα της

«Η Μελάνια ήταν ιδιαίτερα εκλεπτισμένη και αναθρεμένη με ένα παραδοσιακό τρόπο», θυμάται η Jelancic, συμμαθήτρια και γειτόνισσα. «Κατά κάποιο τρόπο η Μελάνια είναι ένα παιδί διαφορετικό από εμάς».

3

Η πολυκατοικία όπου έμενε η Μελάνια με την οικογένειά της στη Σλοβενία

Αν ο Ντόναλντ ήταν ένας ταραχοποιός στα νιάτα του, τότε η Μελάνια ήταν το ακριβώς αντίθετο, μία συνεσταλμένη και διακριτική παρουσία.

«Μιλούσε πάντα γλυκά και δεν χρησιμοποιούσε ποτέ άσχημε λέξεις και βρισιές» λέει η Jelancic. «Στους μικρούς καυγάδες, η Μελάνια ήταν αυτή που έβρισκε πάντα συμβιβαστικές λύσεις και ένωνε την παρέα».

4

Η φίλη της Jelancic είναι τώρα η διευθύντρια του σχολείου όπου πήγαιναν

Εκείνη την εποχή, τα κορίτσια φορούσαν πλεκτά γάντια, πουλόβερ και γκέτες. Έπαιρναν ιδέες ξεφυλλίζοντας περιοδικά μόδας. Από εκεί έπαιρνε ιδέες και η Μελάνια. «Ποτέ δεν ήθελε να γίνε μοντέλο. Ήθελε να γίνει σχεδιάστρια», λέει η Jelancic «Εγώ πάντα ένιωθα πως η Σέβνικα, όπως και η Λουμπλιάνα ήταν μικρές για εκείνη».

5

Ο φωτογράφος που ανακάλυψε την Μελάνια

Το 1987, ο φωτογράφος Stane Jerko είδε τη Μελάνια, μαθήτρια γυμνασίου τότε, να περιμένει μία φίλη της μετά από μία επίδειξη μόδας.

«Ήταν ντροπαλή αλλά μάθαινε γρήγορα». Αυτό θυμάται ο Jerko από την πρώτη φωτογράφιση της Μελάνια. «Την δεύερη φορά όμως ήταν καλή σαν μοντέλο»

Παρότι έχουν να μιλήσουν δεκαετίες ο Jerko παρακολουθεί από μακριά τη καριέρα της Μελάνια. Πιστεύει ότι θα είναι μία υπέροχη πρώτη κυρία κι ότι θα μπορούσαν να την χρησιμοποιήσουν περισσότερο στην καμπάνια του Τραμπ.
«Νομίζω ότι είναι λίγο χαμένη», λέει. «Είναι συνεσταλμένη και μένει στο παρασκήνιο περισσότερο απ’ όσο πρέπει»

Από το καλοκαίρι και μετά η Μελάνια κρατά χαμηλά τους τόνους. Από τότε δηλαδή που την κατηγόρησαν για λογοκλοπή.

 

«Ο σύζυγός μου είναι αυθεντικός. Είναι αυθόρμητος, είναι ευγενικός, είναι τζέντλεμαν... Υποστηρίζει τους πάντες. Υποστηρίζει και ενθαρρύνει και τις γυναίκες. Θέλει να φτάσουν ψηλά και να κάνουν τα όνειρά της πραγματικότητα»

Οι συμπατριώτες της είναι περήφανοι για την Μελένια, που ενδέχεται να είναι μόλις η δεύτερη πρώτη κυρία των ηνωμένων Πολιτειών, που δεν γεννήθηκε στην Αμερική.

Μία παλιά της συμμαθήτρια, η Petra Sedej λέει πως αν και είναι σκληρό για κάθε γυναίκα να μιλάει κανείς άσχημα για τον σύζυγό της, είναι σίγουρη πως η Μελάνια ξέρει καλά πώς να το χειριστεί...

Η Petra και η Μελάνια παρακολουθούσαν μαζί μαθήματα σχεδίου μόδας

8 copy

Petra, φίλη και σμπατριώτισσα της Μελάνια

«Ήταν χαμηλών τόνων. Ήμασταν και οι δύο φρόνιμα κορίτσια, δεν μας άρεσαν τα τρελά πάρτυ... Δεν είναι όμως σοβαροφανής αντίθετα η Μελάνια είχε αρκετό χιούμορ»

Ένα βράδυ, η Μελάνια συνάντησε έναν νεαρό που τον έλεγαν Peter Butoln σε ένα μπαράκι της πόλης. Ο Butoln έγραψε το τηλέφωνό της στο χέρι του και σιγά σιγά ξεκίνησαν να βγαίνουν και να πηγαίνουν στη θάλασσα με την μπλε του vespa. Ήταν ένα μοντέρνο μέσο μεταφοράς για τη δεκαετία του ’80.

9

Ο Peter Butoln λέει πως η Μελάνια δεν κάπνιζε και δεν έπινε. Είχε ένα πολύ δυνατό μυαλό και πίστευε ότι μπορούσε να καταφέρει τα πάντα. Ο Peter που ασχολείται τώρα με δημόσιες σχέσεις, λέει πως το ειδύλλιο τους κράτησε μόλις λίγους μήνες. Αυτός ήταν στον στρατό κι εκείνη έκανε καριέρα ως μοντέλο. Την τελευταία φορά που επικονήσε μαζί του ήταν με μία καρτ ποστάλ.

10

 

11

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνια, η Μελάνια αρνήθηκε ότι έβγαινε ραντεβού με τον Peter Butoln.

Τη δεκαετία του ’90 η Μελάνια εγκατέλειψε τη Σλοβενία για ένα καλύτερο μέλλον στις πασαρέλες του Μιλάνο

7

Το 1989, δύο χρόνια αφού η Μελάνια μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες γνώρισε τον Τραμπ σε ένα πάρτυ στην Νέα Υόρκη.

Η Natasha Pinoza μία συμπατριώτισσά της που ήταν στο πάρτυ θυμάται ότι η Μελάνια ήταν λιγομίλητη, ανοιχτή και ευγενική, με θετική ενέργεια»

13

«Είπα ‘’γεια’’ στα αγγλικά και μου απάντησε στη γλώσσα μας»

Η Pinoza λέει ότι πολλά κορίτσια από την πατρίδα τους θα ζηλέψουν την Μελάνια αν ο Τραμπ εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Κάποιο λένε πως αν είσαι όμορφη, τότε θα πρέπει να είσαι και χαζή. Με την Μελάνια δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο» λέει η συμπατριώτισσά της «Η Μελάνια δεν έψαχνε για τον Τραμπ, έτυσε να τον γνωρίσει»

14

Natasha Pinoza

Πίσω στη Σέβνικα, οι οικογένεια και οι φίλοι της Μελάνια λένε πως έχουν να την δουν πολλά χρόνια. Οι γονείς της έχουν ακόμα σπίτι στην Σλοβενία, ωστόσο περνάν τον περισσότερο χρόνο τους στη Νέα Υόρκη για να είναι κοντά στον εγγονό τους.

15

Το σπίτι των γονιών της στη Σλοβενία

Ο Δήμαρχος της πόλης Srecko Ocvirk λέει πως αν ο Τραμπ κερδίσει τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, θα έχει κερδίσει και η Μελάνια... και αυτό θα είναι ένα μήνυμα για τις νέες γενιές ότι ένα κορίτσι από μία μικρή πόλη μπορεί να τα καταφέρει, μπορεί να κερδίσει τον κόσμο!

12

Πηγή:CNN Greece