Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Μέι: Θα συζητήσω όχι μόνο για το Brexit, αλλά και για ISIS - Ρωσία



Καθησυχαστικό τόνο χρησιμοποίησε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, προσερχόμενη στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ήττα της βρετανικής κυβέρνησης, την Τετάρτη, στη Βουλή των Κοινοτήτων, σε τροπολογία που αφορούσε το νομοσχέδιο για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.

Η κ. Μέι σημείωσε ότι βρίσκεται στις Βρυξέλλες όχι μόνον για να συζητήσει για το Brexit, αλλά και για να επεξεργαστεί, μαζί με «φίλους και συμμάχους» το ζήτημα της απειλής του Ισλαμικού Κράτους, παρά την ήττα του τελευταίου σε Ιράκ και Συρία, αλλά και το ζήτημα της «προπαγάνδας ψεύτικων ειδήσεων» που, κατά την Βρετανή πρωθυπουργό, διασπείρει η Ρωσία του Βλάντιμιρ Πούτιν διεθνώς. 

Σε ό,τι αφορά την ήττα της στο κάτω σώμα του βρετανικού κοινοβουλίου, σε τροπολογία η οποία δίνει δικαίωμα βέτο στους Βρετανούς βουλευτές για την τελική συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου - Ε.Ε., η Τ. Μέι περιορίστηκε να πει ότι ναι μεν είναι απογοητευμένη, ωστόσο σε 36 ψηφοφορίες σχετικές με το Brexit στην βρετανική κάτω Βουλή η κυβέρνησή της έχει κερδίσει τις 35, οπότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.