Τρίτη 21 Μαΐου 2024 -

Μακελειό στη Μόσχα – Κρεμλίνο: Δεν προβλέπεται προς το παρόν συνάντηση με τις οικογένειες των θυμάτωνΜε ανακοίνωσή του, το Κρεμλίνο γνωστοποιεί πως ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει προβλέψει προς το παρόν συνάντηση με τις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης στο Crocus City Hall της Μόσχας.

 «Αν χρειαστούν επαφές, θα σας ενημερώσουμε», απάντησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε ερώτηση δημοσιογράφων αν ο Ρώσος πρόεδρος προβλέπει να συναντήσει τους συγγενείς των θυμάτων της επίθεσης αυτής, που στοίχισε τη ζωή σε 143 ανθρώπους.
 

Ο Πούτιν δήλωσε τη Δευτέρα ότι την επίθεση αυτή, την πιο αιματηρή εδώ και είκοσι χρόνια στη Ρωσία, διέπραξαν «ριζοσπαστικοί ισλαμιστές», αλλά οι ρωσικές αρχές κατηγόρησαν τις ουκρανικές και τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες ότι τη «διευκόλυναν».

Ο Ρώσος πρόεδρος εκφράστηκε δημοσίως την επομένη της επίθεσης αυτής, η οποία έγινε την Παρασκευή το βράδυ.

Σύμφωνα επίσης με τον Πεσκόφ, ο Πούτιν δεν μετέβη στο σημείο της επίθεσης για να μην «διαταράξει τη δουλειά» των σωστικών συνεργείων.

«Όσον αφορά τις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων, οργανώθηκε πολύ στενή συνεργασία μαζί τους από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους ειδικούς (…). Όλο αυτό έγινε το συντομότερο δυνατό. Η δουλειά αυτή συνεχίζεται», πρόσθεσε επίσης ο Πεσκόφ.

Χθες, Τετάρτη, ο Πούτιν μετέβη στην περιφέρεια Τβερ, βορειοδυτικά της Μόσχας, για να επισκεφθεί ιστορικό μουσείο και να συναντήσει εργαζομένους στον τομέα του πολιτισμού. Σήμερα αναμένεται να μετάσχει σε σύνοδο αφιερωμένη στον τουρισμό.

Παράλληλα σε ερώτηση για τις πληροφορίες ότι δεκάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα, το Κρεμλίνο απάντησε ότι το ερώτημα αυτό θα ήταν καλύτερο να απευθυνθεί στους ερευνητές.