Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μάχη για τη ζωή του δίνει βρέφος 3 μηνών



Μάχη για την ζωή δίνει το μόλις τριών μηνών βρέφος που μεταφέρθηκε χθες εσπευσμένα από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου στο Μακάρειο στην Λευκωσία.

Το βρέφος είχε μεταφερθεί από τους Ρουμάνους γονείς του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου μετά από εμετούς που είχε εισροφήσει.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών Ελισάβετ Κωνσταντίνου είπε ότι "η κατάσταση του είναι πάρα πολύ σοβαρή, φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την εγκεφαλική λειτουργία αλλά αυτό θα επιβεβαιωθεί και θα γνωρίζουμε ακριβώς την έκβαση στα επόμενα δύο 24ωρα".

Οπως είπε η κ. Κωνσταντίνου, "το μωρό ήταν σε κωματώδη κατάσταση και ανέστειλε όταν πήγε στο Νοσοκομείο Πάφου. Εγιναν έντονες προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης από ομάδα ιατρών του νοσοκομείου και τελικά επανήλθε, φάνηκε ότι επανήλθε η καρδιακή λειτουργία. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στην Εντατική Παίδων του Μακάρειου Νοσοκομείου. Σημειώνεται", πρόσθεσε, "ότι το μωρό έφερε κρανιοεγκεφαλική κάκωση η οποία προηγήθηκε τις προηγούμενες μέρες λόγω πτώσης που είχε".

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 15:40 χθες μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου από τον πατέρα του από τη Ρουμανία βρέφος ηλικίας τριών μηνών όπου κατά την εξέταση του από τους επί καθήκοντι ιατρούς διαπιστώθηκε ότι το βρέφος είχε εισροφήσει τα εμέσματα του και δεν ανταποκρινόταν με αποτέλεσμα να γίνουν κάποιες προσπάθειες για ανάνηψη του χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα. 

Ακολούθως ανακοινώθηκε από τους ιατρούς ο θάνατος του, αφού δεν έγινε κατορθωτή η επαναφορά των παλμών του βρέφους .

Μετά από πάροδο 45 λεπτών περίπου και αφού το βρέφος υποβαλλόταν σε καρδιογράφημα για να ακολουθήσει η μεταφορά του στο Νεκροτομείο, το βρέφος ανένηψε.

Μέλη του ΤΑΕ Πάφου που μετέβησαν στο ΓΝ Πάφου διενήργησαν σχετικές εξετάσεις και σύμφωνα με την μητέρα του βρέφους επίσης από την Ρουμανία το βρέφος πριν από τρεις ημέρες ενώ βρισκόταν στην κατοικία του έπεσε από τον καναπέ και κτύπησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο μέτωπο. Η μητέρα του ωστόσο δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία μέχρι που ξεκίνησαν οι συνεχόμενοι εμετοί του τρίμηνου βρέφους.