Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Λευκός Οίκος: Απέρριψε την πρόταση Πούτιν να ανακρίνει η Ρωσία αμερικανούς πολίτες



Ο Λευκός Οίκος με ανακοίνωσή του την Πέμπτη απέρριψε την πρόταση του Βλαντιμίρ Πούτιν να επιτρέψει στη Ρωσία να ανακρίνει αμερικανούς πολίτες που εμπλέκονται σε ποινικές υποθέσεις.

«Πρόκειται για μια πρόταση που έγινε με ειλικρίνεια από τον Πρόεδρο Πούτιν, αλλά ο Πρόεδρος Τραμπ διαφωνεί με αυτό. Ας ελπίσουμε ότι ο Πρόεδρος Πούτιν θα αφήσει τους 12 Ρώσους να έρθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αποδείξουν την αθωότητά τους ή την ενοχή τους», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς την Πέμπτη.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Έλιοτ Ένγκελ, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, και άλλοι τέσσερις Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο δήλωσαν με ανοιχτή επιστολή προς τον Τραμπ ότι θα πρέπει να απορρίψει δημοσίως το αίτημα του Πούτιν.

Ο Πούτιν δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον Τραμπ στο Ελσίνκι ότι η Ρωσία θα επιτρέψει σε αμερικανούς ανακριτές να συμμετάσχουν στην ανάκριση των 12 Ρώσων που κατηγορούνται για συνωμοσία σχετικά με τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016, αν οι ΗΠΑ επιτρέψουν στη Ρωσία να ανακρίνει αμερικανούς πολίτες που εμπλέκονται σε ποινικές υποθέσεις.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς ότι παρενέβη στην ψηφοφορία του 2016, αποκαλώντας αυτούς τους ισχυρισμούς παράλογους.