Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Κύπρος: Μαχαίρωσαν Ινδό φοιτητή και χαροπαλεύει δεύτερος



Μία απλή παρεξήγηση έγινε η αιτία για να ξεσπάσει διαπληκτισμός, που κατέληξε στη στυγερή δολοφονία ενός Ινδού φοιτητή στην επαρχία Αμμοχώστου της Κύπρου. 

Εχθές γύρω στις 10 το βράδυ, δύο μεγάλες παρέες ανδρών, είχαν συναντηθεί προκειμένου ν’ αποφασίσουν για το μέρος στο οποίο θα πήγαιναν να διασκεδάσουν. Μία φράση όμως οδήγησε δύο παιδιά από τις ξεχωριστές παρέες, σε έντονο καβγά που κατέληξε σε νέα συμπλοκή λίγες ώρες αργότερα, οπότε και επήλθε το μοιραίο. 

Σε δηλώσεις του πριν από λίγο, ο Βοηθός Αρχηγός επιχειρήσεων του Αρχηγείου Αστυνομίας, Χρήστος Μαυρής, έδωσε λεπτομέρειες για το χθεσινοβραδινό έγκλημα: «Θύματα και δράστες παρεξηγήθηκαν, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα, γύρω στα 5 με 6 άτομα να μεταβούν σε διαμέρισμα που βρίσκονταν άλλα 6 με 7 πρόσωπα, μάλλον ομοεθνή τους. Τους επιτέθηκαν, με λοστούς, ξύλα και μαχαίρια, αφού προηγουμένως έσπασαν την πόρτα».

Απολογισμός της αιματηρής συμπλοκής ένας νεκρός από μαχαιριές κι ένας τραυματίας, που νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης, ο οποίος μαχαίρωσε και σκότωσε τον 20χρονο που φοιτούσε σε κολλέγιο της Δερύνειας, είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές.

Οι έρευνες της κυπριακής Αστυνομίας σε διαμερίσματα της περιοχής συνεχίζονται, ενώ έχουν εξασφαλιστεί εντάλματα εναντίον δυο υπόπτων.