Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 -
Μέτριο

11 °C

Σήμερα, 27. Οκτωβρίου 2021

Κατηγορεί το Ιράν ο Λευκός Οίκος για αποσταθεροποιητική συμπεριφοράΟ Λευκός Οίκος κατήγγειλε σήμερα την «αποσταθεροποιητική συμπεριφορά» του Ιράν, στηλιτεύοντας ιδίως την «προκλητική» εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Τεχεράνη.

«Αρχής γενομένης από σήμερα απευθύνουμε επίσημη προειδοποίηση προς το Ιράν» δήλωσε ο Μάικλ Φλιν, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Φλιν, ο οποίος ανέγνωσε μια ανακοίνωση κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο, δεν διευκρίνισε τις πιθανές επιπτώσεις σε πρακτικό επίπεδο αυτής της «επίσημης» προειδοποίησης.

Κρίνοντας πως η πρόσφατη δοκιμή πυραύλου συνιστά παραβίαση του ψηφίσματος 2231 του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο αξιωματούχος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα «δεν απάντησε κατά τον προσήκοντα τρόπο στις ολέθριες ενέργειες» της Τεχεράνης.

«Η κυβέρνηση Τραμπ καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες που αποδυναμώνουν την ασφάλεια, την ευμάρεια και την σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή και θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των Αμερικανών» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο υπουργός έκανε τις δηλώσεις αυτές λίγες ώρες μετά την έκτακτη σύγκληση κεκλεισμένων των θυρών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ, που ανέφεραν ότι η δοκιμαστική ρίψη του πυραύλου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.