Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022 -

Ιβάνοφ: Κατηγορεί τους βουλευτές που ψήφισαν το Βόρεια Μακεδονία ότι δωροδοκήθηκανΌπως μεταδίδει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΙΑ, σε ομιλία του με αφορμή την επέτειο της ίδρυσης τoυ Κομιτάτου («Μακεδονική» Επαναστατική Οργάνωση) που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1893, ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ, δήλωσε σήμερα: «Ας μην αφήσουμε το ελεύθερο ανεξάρτητο κράτος μας να παραμορφωθεί».

Αφήνοντας ευθέως αιχμές για τους βουλευτές του VMRO που ψήφισαν την συμφωνία, ο Ιβανόφ σχολίασε ότι «οι άνθρωποι γιορτάζουν πάντα το γενναίο, και η ιστορία περιφρονεί τη δωροδοκία», ενώ είπε για την συμφωνία των Πρεσπών οτι επιβλήθηκε στον λαό των Σκοπίων, αφήνοντας έτσι αιχμές εναντίον της Δύσης.

Στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στις 30 Σεπτεμβρίου,είπε ακόμα ο Ιβάνοφ, οι πολίτες τάχθηκαν ενάντια στις βιαστικές, επιβαλλόμενες και επιβλαβείς λύσεις που υιοθετήθηκαν χωρίς προηγούμενη εθνική συναίνεση. Στο δημοψήφισμα, ο λαός εξέφρασε την κυριαρχία του και απέρριψε κατηγορηματικά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η εθνοσυνέλευση της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’ έπρεπε να το λάβει αυτό υπόψη, αλλά η πλειοψηφία των εκπροσώπων του λαού έδρασε ενάντια στη βούληση του λαού» ανέφερε.

Όπως είπε ακόμα «ύψιστος στόχος του έθνους μας ήταν δημιουργία δικού του κράτους. Η 23η Οκτωβρίου είναι ημέρα ορόσημο για τον ‘Μακεδονικό επαναστατικό αγώνα’ αμέτρητοι ‘Μακεδόνες’ πατριώτες θυσίασαν τη ζωή τους για την υλοποίηση αυτού του ιδανικού». 

Σήμερα, πρόσθεσε ο σκοπιανός πρόεδρος, το όνειρό τους για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πΓΔΜ είναι πραγματικότητα. Αλλά η ελευθερία δεν κατακτάται μια για πάντα, αλλά καθημερινά και συνεχώς. Επομένως, η υποχρέωση της γενιάς μας είναι να μην επιτρέψουμε την παραμόρφωση του ελεύθερου και ανεξάρτητου κράτους μας της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».