Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

βορεια μακεδονια



Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Η Βόρεια Μακεδονία ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια

Το μήνυμα ότι ανήκουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια και ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι στο πλάι τους έστειλε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού αυτού οργάνου Νταβίντ Σασόλι στους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, και ιδιαίτερα στους νέους της χώρας αυτής ενόψει επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει σήμερα σε αυτή.



Γιατί ενδέχεται να αναβληθούν οι πρόωρες εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία

Ο Ζόραν Ζάεφ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία, που έχει αποφασιστεί να γίνουν στις 12 Απριλίου.



Με Ζάεφ, Ράμα, Ερντογάν και Τραμπ θα συναντηθεί ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου από την Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα και στις εργασίες της 74ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (ΓΣΗΕ) στη Νέα Υόρκη, αναχωρεί την Κυριακή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.



Αναγνωρίζεται επίσημα η "Βόρεια Μακεδονία" από τη Ρωσία

Αποδοχή της νέας ονομασίας από την Ρωσία. Αναγνωρίζει πλέον την ΠΓΔΜ ως "Βόρεια Μακεδονία". Με έναν μήνα καθυστέρηση η ανακοίνωση.
Μετά από μήνες αντιδράσεων και διαφωνιών, η Ρωσία αναγνώρισε τελικά την γειτονική χώρα ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».



Ως «Μακεδονία» σκέτο τα Σκόπια στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο omorfataxidia.gr στην ανάρτηση με τίτλο «Αυτόπτης μάρτυς» περιγράφει ότι το περίπτερο της «Βόρειας Μακεδονίας» στην μεγάλη τουριστική έκθεση του Βερολίνου η γειτονική χώρα διαφημίζεται ως σκέτη Μακεδονία. Η ανάρτηση σημειώνει:



Al Jazeera: Τσίπρας και Ζάεφ αξίζουν το Νόμπελ Ειρήνης

Το ζήτημα του ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας δεν θα λυνόταν αν δεν αναδεικνυόταν η ουσία της διαφοράς από την ηγεσία των δύο εμπλεκομένων στη διαμάχη χωρών, γράφει το αραβικό δίκτυο Al Jazeera στην ηλεκτρονική του έκδοση.