Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

ιβανοφ



Προκαλεί ο Ιβανόφ: «Ο Κεμάλ είναι Μακεδόνας, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη»

Σύμφωνα με το πρακτορείο IBNA ο πρόεδρος της χώρας τίμησε τον πρόεδρο της τουρκικής εταιρείας TAV, Sadi Sener, με το μετάλλιο του κράτους.



Αναβρασμός στα Σκόπια για την Συμφωνία των Πρεσπών



Έρευνα σε βάρος του Ιβάνοφ επειδή δεν υπέγραψε την συμφωνία των Πρεσπών

Βόβμα στην πολιτική σκηνή των Σκοπίων η εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Γκιόργκι Ιβάνοφ για τη μη υπογραφή των διαταγμάτων για τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά και για τη χρήση της αλβανικής γλώσσας.



Ιβανόφ: Οι 80 βουλευτές έδρασαν ενάντια στη βούληση του λαού των Σκοπίων στο δημοψήφισμα

Αιχμές για δωροδοκία βουλευτών, προκειμένου να ψηφίσουν ενάντια στη βούληση του λαού, που απέρριψε τη Συμφωνία των Πρεσπών, άφησε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβανόφ, που εξέφρασε για άλλη μια φορά την αντίθεσή του με τη συνταγματική αναθεώρηση. 



Ιβάνοφ: Κατηγορεί τους βουλευτές που ψήφισαν το Βόρεια Μακεδονία ότι δωροδοκήθηκαν

Όπως μεταδίδει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΙΑ, σε ομιλία του με αφορμή την επέτειο της ίδρυσης τoυ Κομιτάτου («Μακεδονική» Επαναστατική Οργάνωση) που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1893, ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ, δήλωσε σήμερα: «Ας μην αφήσουμε το ελεύθερο ανεξάρτητο κράτος μας να παραμορφωθεί».



Ιβάνοφ: Το δημοψήφισμα απέτυχε - Ο λαός απέρριψε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σε διάγγελμά του πριν από λίγο, ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, χαιρέτισε την επιλογή, όπως είπε, της μεγάλης πλειοψηφίας των ψηφοφόρων της χώρας να απέχει από το χθεσινό δημοψήφισμα επί της συμφωνίας για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας και εκτίμησε ότι αυτό απέτυχε.