Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα



Μία μέρα μετά τις συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας και τη διευρυμένη ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση, το Ισραήλ και η Χαμάς φέρονται να συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός ύστερα από παρέμβαση της Αιγύπτου και του ΟΗΕ.

Το Ισραήλ και η Χαμάς συμφώνησαν να αποκαταστήσουν την ηρεμία στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με όσα ανέφερε εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης το Σάββατο.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, o Φάουζι Μπαρχούμ σημείωσε ότι «με προσπάθειες της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Εθνών συμφωνήθηκε να επιστρέψουμε στην περίοδο ηρεμίας μεταξύ (του Ισραήλ) και των παλαιστινιακών ομάδων».

«Οι αιγυπτιακές και οι διεθνείς προσπάθειες επέφεραν μια ηρεμία στον πόλεμο μεταξύ των δυνάμεων κατοχής και των παλαιστινιακών οργανώσεων», σημειώνει ο Μπαρχούμ.

Η συμφωνία έρχεται μία μέρα μετά τις αυξημένες εχθροπραξίες μεταξύ των δύο πλευρών στη Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είχαν εξαπολύσει επίθεση σε περισσότερους από 40 στρατιωτικούς στόχους στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ο στρατός του Ισραήλ τόνισε ότι τα αεροσκάφη και τα οχήματά του στοχοποίησαν 40 στόχους της Χαμάς και τα χτυπήματα αποτέλεσαν μέρος μιας "διευρυμένης επίθεσης" σε απάντηση προς τους πυροβολισμούς στα σύνορα», τόνισε μέσω Twitter ο Τζόναθαν Κονρίους, εκ μέρους του ισραηλινού στρατού.

Η Χαμάς απάντησε με την εκτόξευση τριών πυραύλων προς το Ισραήλ, ενώ παράλληλα, σημειώθηκαν πυροβολισμοί στη νότια Γάζα, όπου ένας ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε και τελικά πέθανε λίγη ώρα αργότερα.