Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

χαμας



Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι μπορεί να βρίσκεται κοντά μια συμφωνία για τους ομήρους στη Γάζα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σε οικογένειες ομήρων που κρατούνται στη Γάζα ότι μπορεί να βρίσκεται κοντά μια συμφωνία που θα εξασφαλίζει την απελευθέρωση των αγαπημένων τους προσώπων, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του.



Το Ισραήλ ανακοίνωσε τον θάνατο άλλων δύο ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ ανακοίνωσε τον θάνατο άλλων δύο ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι συνομιλίες για να επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση των περίπου 120 ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται από Παλαιστίνιους μαχητές στον παλαιστινιακό θύλακα αναμένεται να επαναληφθούν αργότερα αυτήν την εβδομάδα.



Ισραήλ: Απόπειρα επίθεσης με μαχαίρι από Καναδό υπήκοο σε ισραηλινή πόλη

Ένας Καναδός αποπειράθηκε να εξαπολύσει επίθεση με μαχαίρι σε πόλη του νότιου Ισραήλ και «εξουδετερώθηκε», ανακοίνωσε οι ισραηλινές αρχές.

Η ανεπιτυχής επίθεση συνέβη στην είσοδο της Νετίβ Χασάρα, μιας πόλης κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.



Το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ λέει ότι η «αναρχία» εξαπλώνεται στη Γάζα

Το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (OHCHR) προειδοποίησε σήμερα ότι η «αναρχία» εξαπλώνεται στη Λωρίδα της Γάζας, με λεηλασίες, δολοφονίες και ανταλλαγή πυρών ενώ ο πληθυσμός βρίσκεται αντιμέτωπος με οξεία ανθρωπιστική κρίση.



Χαμάς: 13 νεκροί και 26 τραυματίες από ισραηλινή επίθεση

Δεκατρείς Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σήμερα στη Χαν Γιουνίς, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς

Η αεροπορική επιδρομή σημειώθηκε κοντά σε μια περιοχή με αντίσκηνα όπου στεγάζονται εκτοπισμένες οικογένειες στην οδό Ατάρ, ανέφερε το υπουργείο.



Περίπου σαράντα πτώματα εντοπίστηκαν σε δύο συνοικίες στη Γάζα

Η παλαιστινιακή πολιτική άμυνα δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι εντόπισε περίπου 40 πτώματα σε δύο συνοικίες της Πόλης της Γάζας, από τις οποίες είχε αποσυρθεί ο ισραηλινός στρατός, σύμφωνα με την ίδια.